NYHETER_BYGG

Sexy fra Moxy

Denne 36 tonn tunge «baben» skal lanseres i Paris til våren.
Denne 36 tonn tunge «baben» skal lanseres i Paris til våren. Bilde: Moxy
Atle Abelsen
17. mars 2006 - 07:30

«Vårkolleksjonen» består av en splitter ny og raff dumper med den klingende betegnelsen MT36, og «catwalken» er verdens tredje største utstilling for slikt, Intermat 2006 i Paris 24.–29. april.

Denne 36 tonn tunge modellen er, som de fleste andre Moxy-dumperne, applisert med en Scania-motor, denne rommer 400 seige og elektronisk styrte hestekrefter fra 12 liters slagvolum.

– Vi har allerede solgt den første modellen, til en tysk kunde, forteller markedsdirektør Tor Sandblåst hos Moxy.

– Vi har flere modeller i klassene mellom 25 og 40 tonn. Vi videreutvikler dem hele tiden, i tråd med miljøkrav og kundenes krav til kostandseffektivitet.

Øker bemanningen

Han forsikrer om at bedriften er på god vei oppover, etter konkursen i 2002 og det påfølgende eierskiftet og ny oppstart. I dag sysselsetter fabrikken i Elnesvågen 175 personer, 40 av dem kom nye bare i 2005.

– Veksten stopper ikke der. Vi tror på ytterligere 20 nye ansatte i år, sier Sandblåst.

Doblet volum

Moxys heldige utvikling forsterkes av en generell markedsoppgang de siste to–tre årene. Mens det inntil 2003 ble solgt stabilt rundt 4000 rammestyrte dumpere i klassen 20–50 tonn på verdensbasis, vokste dette volumet til 8500 i fjor.

– I år tror analytikerne at verdensmarkedet når en topp på rundt 9000 dumpere, før det vil synke og stabilisere seg på rundt 7000 enheter om to–tre år. Vårt mål er å gjenerobre vår markedsandel på 10 prosent innen den tid, og det tror vi at vi klarer, sier Sandblåst.

Han tror det er realistisk å regne med å selge 330 dumpere i år, mens kapasiteten i fabrikken ikke når taket før rundt 1200 enheter.

Økonomisk oppgang

Sandblåst peker på den økonomiske oppgangen i USA for å forklare volumøkningen på verdensmarkedet. – Det sdiste året har amerikanerne opplevd et økonomisk oppsving. Det siste årets stormer og andre naturkatastrofer har også betydd økt etterspørsel etter tungt anleggsutstyr. Men generelt, så er anleggsvirksomheten i så å si alle verdensdeler på topp.

Dumper på nett

Etter den nye oppstarten etablerte Moxy også en nettbutikk for reservedelslageret, beregnet på forhandlerleddet. – Det har vært en svært viktig handelskanal for oss, sier IT-sjef Trond Mahle.

Vi selger gjennom forhandlere i alle verdensdeler, så vel Australia og Oseania som USA og det fjerne Østen. Derfor er det viktig for oss å være tigjengelig for våre kunder 24 timer i døgnet, sju dager i uka.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.