IT

Sexanklager felte HP-topp

SURT: Hewlett-Packards administrerende direktør, Mark Hurd, går av etter sexanklager. Det førte til at verdien på selskapets aksjer sank 10 prosent.
SURT: Hewlett-Packards administrerende direktør, Mark Hurd, går av etter sexanklager. Det førte til at verdien på selskapets aksjer sank 10 prosent. Bilde: Reuters / Scanpix
8. aug. 2010 - 20:58

Hewlett-Packards administrerende direktør, Mark Hurd, gikk uventet av fredag etter at en gransking avslørte et «nært personlig forhold» til en HP-leverandør.

Anklaget av samarbeidspartner

Den sjokkerende beskjeden fra en av verdens ledende dataprodusenter sendte aksjene ned 10 prosent på børsen.

HP opplyser at en av deres tidligere samarbeidspartnere, som var involvert i bedriftens markedsvirksomhet fra 2007 til 2009, leverte anklager om seksuell trakassering mot Hurd.

Den 53 år gamle gifte direktøren hadde ifølge HP et «nært personlig forhold» med kvinnen som skal ha mottatt kompensasjon eller betaling uten forretningshensikt.

Brutte standarder

En etterforskning viser at Hurd har fulgt selskapets trakasseringsregler, men at han har brutt standarder innen forretningsoppførsel.

– Jeg innser at det har vært øyeblikk der jeg ikke har levd opp til standarden eller prinsipper for tillit, respekt og integritet, sier Hurd i en uttalelse.

– Det er en tøff avgjørelse for meg å forlate HP etter fem år, men jeg tror det ville vært vanskelig for meg å fortsette som en effektiv leder, mener han. (©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.