OLJE OG GASS

Sevland ny ONS-direktør

NY OG GAMMEL: Leif Johan Sevland med ordførerkjedet overtar som direktør for ONS etter Kjell Ursin-Smith våren 2012.
NY OG GAMMEL: Leif Johan Sevland med ordførerkjedet overtar som direktør for ONS etter Kjell Ursin-Smith våren 2012. Bilde: Asbjørn Goa
Anders J. Steensen
21. des. 2010 - 15:39

– Leif Johan Sevland er styrets førstevalg. Vi er svært tilfreds med at han har ønsket å bli frontfiguren for ONS. Sevland har bygget opp et internasjonalt nettverk innenfor energisektoren som ONS kommer til å ha stor nytte og glede av. Vi kan vanskelig se at det finnes en bedre kandidat til å overta denne jobben, sier Lars A. Takla, styreleder i ONS-stiftelsen.

Stor innsats

Samtidig gir Takla stor anerkjennelse og ros til Kjell Ursin-Smith for hans ledelse av ONS.

Kjell Ursin-Smith er svært tilfreds med å kunne overlate ansvaret for ONS til Stavangers ordfører gjennom fire perioder.

– Dette er den optimale løsning. Jeg kunne ikke ha fått en bedre etterfølger. Leif Johan Sevland har de aller beste forutsetninger for å overta denne jobben. Han har gjennom alle sine år som ordfører demonstrert en slagkraft som har resultert i at Stavanger er blitt vesentlig styrket som energiby. Vi kommer til å få stor glede av han som ONS-sjef, sier Ursin-Smith.

Kjell Ursin-Smith er tildelt Kongens fortjenestemedalje i gull for sin innsats for ONS og Stavanger.

Lang tids samarbeid

Helt siden 2008 har det ligget i kortene at stavangerordfører Leif Johan Sevland overtar stafettpinnen etter Kjell Ursin-Smith som går av for aldersgrensen i 2012.

Sevland har samarbeidet særlig med energibyene Aberdeen og Houston som inngår i et energinettverk som The energy cities. Dette samarbeidet har vært ledet av Sevland, med et nært samarbeid med ONS-stiftelsen.

ONS-stiftelsen har også samarbeidet nært med Stavanger kommune gjennom den kultursatsingen som ONS tilfører Stavangers befolkning under ONS-uken annet hvert år.

For de innvidde ble det helt klart at han kom til å overta som ONS-direktør da han takket nei til en femte periode som ordfører, når Kjell Ursin-Smith går av som ONS-direktør våren 2012 etter oppnådd pensjonsalder.Forblir ordfører

Leif Johan Sevland ser frem til å overta som leder for ONS.

– Frem til oktober 2011 skal jeg fortsatt være ordfører i Stavanger, og ordførerjobben skal bli gjort med det samme forpliktende engasjement som jeg har følt hele tiden siden jeg ble valgt første gang i 1995. Da jeg tok beslutningen om ikke å søke gjenvalg til Stavanger bystyre, var det naturlig nok viktig å få en avklaring om hva jeg skal gjøre etterpå. Jeg er glad for at den avklaringen nå er kommet og jeg er svært tilfreds med at det ble ONS. Dette gleder jeg meg rett og slett til, sier han.

– Jeg overtar ansvaret for en stiftelse som er veldrevet og som fortsatt har et stort potensial for videreutvikling. ONS er viktig både for Stavanger og for Norge, og vi skal bruke enhver anledning til å bli satt på kartet slik at verden ser at Stavanger og Norge er et viktig sted å være i energisammenheng. Vi snakker om energisikkerhet, verdiskaping, sysselsetting, velferd og miljøbevissthet. ONS er og skal fortsatt være en av de viktigste globale møteplasser for folk som er opptatt av slike spørsmål, sier Sevland.