OLJE OG GASS

Sevans tredje FPSO klar for Nordsjøen

Mona Strande
26. sep. 2008 - 13:30

ROTTERDAM: – Dette er en stor dag for oss, og en viktig milepæl er nådd. Det er viktig for oss at også Voyageur skal operere i Nordsjøen, og nå vil den befinne seg bare 13 kilometer fra vår andre FPSO, Hummingbird. Jeg tror og håper Voyageur vil bidra til økt utvinnelse fra felter som virker håpløse, sier Sevan Marine-gründer og styreformann, Arne Smedal.

Se Voyageur fra innsiden.

Store forventninger

Allerede i midten av november forlater Sevan Voyageur Rotterdam, og setter kursen mot Shelley-blokken på britisk sokkel. Operatør Oilexco North Sea forventer å kunne starte produksjonen nokså raskt. Driftsdirektør David Marshall sier han har store forventninger til Voyageur, og gleder seg til å få den på plass.

Smedal forstår at forventningene er store, med bakgrunn i statistikken til Sevan Marines første FPSO, Piranema. Den har hatt en misunnelsesverdig oppetid, med regularitet på 99,9 prosent. Hummingbird har fått testet seg hardt i flere stormer, og viser seg å være svært stabil.

30.000 fat

Voyageur er nærmest en kopi av Hummingbird. Den har en oljelagringskapasitet på 300.000 fat, og prosesskapasitet på 30.000 fat daglig. Vanninjeksjonskapastieten er 20.000 fat/dag. Oilexco skal bruke Voyageur ved flere felter i sin kontraktsperiode, som er fem + fem år.

Voyageur kom til Keppel Verolme-verftet i Rotterdam fra Yantai Raffles-verftet i Kina som et tomt skall i desember i fjor. Da den ble døpt forrige onsdag hadde den ligget i Rotterdam i 270 arbeidsdager.

– Det har vært en ære å jobbe sammen med Sevan Marine nok en gang, og vi gjør det gjerne igjen. Takk for samarbeidet til Sevan, og lykke til med Voyageur til Oilexco, sier adm.dir. Harold W. M. Linssen, Keppel Verolme.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.