OLJE OG GASS

Sevan vil selge til Goliat

Arne Smedal, Sevan Marine
Arne Smedal, Sevan Marine Bilde: Mona Strande
Mona Strande
25. sep. 2008 - 11:51

Rotterdam: Det er ikke lenge siden Sevan Marine sist sa til Teknisk Ukeblad at de ikke ville selge en produksjonsenhet. Ikke en gang til Goliat. Men nå som forstudien er levert til Eni, åpner Arne Smedal for å si ja til oljeselskapets ønske om å eie enheten selv.

Et viktig unntak

- Vår strategi er å bygge, eie og operere. Det er derfor vi har bygd opp operasjonskompetanse i selskapet, og det er slik vi ønsker å gjøre det. Men det kan jo være enkeltprosjekter hvor det av strategiske og taktiske hensyn kan være aktuelt å selge konseptet til oljeselskapene, sier Smedal til Teknisk Ukeblad.

- Er Goliat et sånt eksempel?

- Ja, nettopp. Der er Goliat et typisk eksempel, sier Smedal.

- Så der kan det være mulig at dere blir med på å selge?

- Der kan det være mulig, ja.

Politiske hensyn

Sevan Marine er nå i gang med de kommersielle forhandlingene rundt Goliat-kontrakten. Det er også årsaken til at ingen fra Eni var tilstede under dåpen av Sevans tredje FPSO - Sevan Voyageur - ved Keppel Verolme-verftet i Rotterdam onsdag.

Smedal forventer et svar på om de får Goliat-kontrakten rundt juletider.

- Det er mange hensyn å ta rundt det prosjektet. Ikke bare teknisk og økonomisk, men også politisk, så vi får se hva det blir til, sier han.

Endrer konkurransen

At Sevan Marine nå åpner for salg, kan endre hele konkurranseforholdet mellom Sevan og Aker Solutions. Sevan har den best utprøvde løsningen, siden Aker Solutions sirkulære flyter i betong ennå ikke er i bruk.

Men det som har trukket ned for Sevan så langt, er at de bare har villet leie ut enheten. Eni ønsker nemlig å kjøpe hele installasjonen fra dem de måtte velge å inngå kontrakt med.

Når dette minuset forsvinner, blir det spennende å se hva Eni velger.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.