OLJE OG GASS

Sevan sikret finansiering

SIKRET PENGER: Sevan har fått langsiktig finsiering for boreinnretningene Sevan driller I og II. Begge to skal til Brasil for å bore på dypt vann. Første oppdrag starter sommeren neste år.
SIKRET PENGER: Sevan har fått langsiktig finsiering for boreinnretningene Sevan driller I og II. Begge to skal til Brasil for å bore på dypt vann. Første oppdrag starter sommeren neste år. Bilde: ILL: SEVAN MARINE
Anders J. Steensen
29. okt. 2008 - 11:47

I og med at det har gått i orden med finansieringen av de to boreinnretningene, steg aksjekursen med 90 prosent på fem minutter på Oslo Børs.



En milliard dollar

Totalt har Sevan fått innvilget lån på en milliard dollar, eller 6,8 milliarder kroner etter dagens kurs. Renten er på Libor + 3,5 prosent under byggefasen. Når boreinnretningene kommer i drift synker renten med en kvart prosent. Det er norske og kinesiske finansinstitusjoner som har gitt lånet.

Sikret endelig finansiering

Samtidig har Sevan fått langsiktig finsiering av den tredje av produksjonsinnretningene, Sevan Voyageur, med et lån på 300 millioner dollar gitt av GIEK og GE Capital.



Høy regularitet

Sevan har i dag to produksjonsplattformer i drift, Sevan Piranema og Sevan Hummingbird. Den siste kom i drift 22 september.

Begge plattformene har svært høy oppetid med henholdsvis 99,6 prosent og 99,9 prosent etter oppstart.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.