OLJE OG GASS

Sevan Marine på konkursens rand

Oppgraderingen av Sevan Voyageur ser ut til å bli langt dyrere enn antatt for Sevan Marine.
Oppgraderingen av Sevan Voyageur ser ut til å bli langt dyrere enn antatt for Sevan Marine.
12. juli 2011 - 09:47

Sevan Marine har slitt med finansielle problemer i månedsvis og står nå i fare for å gå konkurs. 300 arbeidsplasser er i fare, skriver Stavanger Aftenblad.

Dyr oppgradering

En årsak til krisen er at oppgraderingen av borefartøyet Sevan Voyageur kan bli opp til 200 millioner kroner dyrere enn antatt, etter forsinkelser og høyere utgifter til utstyr.

Ifølge Dagens Næringsliv må Sevan Marine nå skaffe minst 35 millioner dollar på under to uker for å betale ned på et av sine obligasjonslån, men konsernet er ikke i stand til å betale.

– Reell mulighet

Selskapet har totalt 11 milliarder kroner i gjeld.

– Det er en reell mulighet for konkurs. Dersom vi ikke innen disse ukene er i mål med en løsning, må selskapet til skifteretten. Vi har fortsatt et håp om å lykkes, sier konsernsjef Carl Lieungh til Dagens Næringsliv.

Det jobbes nå med en langsiktig løsning på de finansielle utfordringene. Sevan Marine er i konstruktiv samtale med kreditorene og planlegger en global restrukturering av selskapets regnskap, ifølge en børsmelding.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.