OLJE OG GASS

Sevan leier ut FPSO for 3,2 milliarder kroner

FIRE NYE ÅR: Sevan Marine har fått leid ut Sevan Voyageur til E.ON Ruhrgas for fire nye år
FIRE NYE ÅR: Sevan Marine har fått leid ut Sevan Voyageur til E.ON Ruhrgas for fire nye år
Anders J. Steensen
4. mai 2010 - 07:36
Vis mer

Lisenspartnerne i oljefeltet Huntington på britisk side av Nordsjøen har signert en intensjonsavtale med Sevan Marine om å benytte den flytende produksjonsenheten (FPSO) Sevan Voyageur. Norwegian Energy Company, Noreco, er blant lisenspartnerne i feltet.1.juli

Foreløpig er det tegnet en intensjonsavtale mellom Sevan Marine og E.ON Ruhrgas, mens kontraktsforhandlingene er ventet ferdige før 1.juli. Sevan Voyageur er i dag i kontrakt for Shelly-feltet i britisk sektor. Denne kontrakten løper fra til 1. oktober, mens det synes klart at allerede 31. juli kan plattformen fjernes fra feltet.

Den nye kontrakten innebærer at Sevan Voyageur flyttes over til Huntington-feltet i begynnelsen av august.Økt produksjon

For Noreco innebærer kontrakten at selskapet øker sin posisjon på engelsk sektor samt får økt produksjon.

– Huntington representerer en stor verdiskapingsmulighet for Noreco, og vi er ivrige etter å komme i gang med utbyggingen av feltet. FPSO-konseptet gjør det mulig å fremskynde tidspunktet for produksjonsstart, samtidig som det forenkler tilgangen til de dypere ressursene i feltet. Med Huntington-feltet i gang vil vi oppnå en høyere og mer robust produksjon, sier Norecos administrerende direktør Scott Kerr i e pressemelding.

41 millioner fat

Første fase i Huntington-utbyggingen vil omfatte Forties-reservoaret som ble påvist og avgrenset i 2007. Estimatet for utvinnbare reserver som kan produseres under den initielle leieperioden for Seven Voyageur er 41 millioner fat oljeekvivalenter, hvorav 90% er olje.

Planen er å produsere Huntington-feltet fra FPSO Sevan Voyageur med 3-4 produksjonsbrønner og 1-2 vanninjektorer. Produksjonsanlegget vil ha en produksjonskapasitet på 30.000 fat olje per dag. Ettersom Sevan-enheten kan bli raskt tilgjengelig, planlegges det for produksjonsstart i fjerde kvartal 2011.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.