DATATELE

Settevik bak ny outsourcingsgigant

REDNINGSMANNEN: Suksessrike Ole Morten Settvik har endret mye i  Bluegaarden på få månder. Nå blir de en del av et dansk konsern.
REDNINGSMANNEN: Suksessrike Ole Morten Settvik har endret mye i Bluegaarden på få månder. Nå blir de en del av et dansk konsern. Bilde: Ementor
Trond Heggelund
26. juni 2007 - 12:52

Blir markedsleder

  • Det nye konsernet har over 600 medarbeidere, og kommer til at levere lønn til hver femte ansatte i de skandinaviske landene. Det svarer til cirka 2,3 millioner lønnsmottakere.
  • Med oppkjøpet blir Bluegarden og Multidata markedsleder innen lønn, HR og outsourcing med nærmere 90.000 kunder i Skandinavia.


Dette er Multidata

  • Multidata er Danmarks største leverandør av lønns- og HR-tjenester til private og offentlige virksomheter.
  • Selskapet har 88.000 danske virksomheter som kunder og håndterer lønnsutbetaling for 1,3 millioner lønnsmottakere.


Dette er Bluegarden

  • Bluegarden er et IT-selskap som tilbyr digitale HR-løsninger og leverer et bredt spekter av tjenester innen lønn, personal, ressursplanlegging, rekruttering og opplæring.
  • Selskapet har nærmere 400 medarbeidere i Danmark, Sverige og Norge.

Arkitekten bak sammenslåingen, Ole Morten Settevik (eks-sjef i Ementor og Microsoft), fortsetter som administrerende direktør for Bluegarden i Norge.

- Multidata og Bluegarden er virkelig en god strategisk konstellasjon. Det ligger en industriell logikk bak dette - det nye konsernet får en helt ny gjennomslagskraft i markedet. Våre forventninger er meget positive, sier Settevik.

Endrer ikke navn

Siden 2004 har partene hatt et strategisk samarbeid som nå endres til eierskap.

Multidata opprettholder Bluegarden Norge og Sverige, mens Bluegarden Danmark blir slått sammen med Multidata. Inntil videre er det ingen planer om å endre navnene.

Ny konserndirektør

Multidata har kjøpt samtlige aksjer i Bluegarden av den nåværende eier Ratos for 261 millioner kroner.

Ny konserndirektør blir Helge Kaltoft, Multidatas nåværende administrerende direktør, som inntrer i stillingen 1. juli.

Stort vekstmarked

- Vi står foran et stort vekstmarked innenfor lønn, outsourcing og personaladministrasjon, og med oppkjøpet får vi en langt større gjennomslagskraft overfor både kunder og medarbeidere, sier Helge Kaltoft, ny konserndirektør for Bluegarden og Multidata.Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.