T2

Setter opp verdens raskeste nettverk

Cisco, Telia og den svenske nerdefestivalen DreamHack satser på å sette ny rekord i kapasitetsutnyttelse i et nettverk i helgen. Linja mellom Jönköping og Stockholm er på 120 gigabit i sekundet.
Cisco, Telia og den svenske nerdefestivalen DreamHack satser på å sette ny rekord i kapasitetsutnyttelse i et nettverk i helgen. Linja mellom Jönköping og Stockholm er på 120 gigabit i sekundet. Bilde: Dreamhack/Daniel Nilsson
Stein Jarle Olsen
25. nov. 2011 - 13:28

"Verdens største LAN-party" kalles den, nerdefestivalen DreamHack som foregår denne helgen i svenske Jönköping.

Raskest

Store mål har de også satt seg når de satser på å sette opp det som vil være verdens raskeste internett-tilkobling.

Linja skal takle hele 120 gigabit i sekundet, og settes opp av Cisco og Telia.

Den strekker seg over de 300 kilometerne mellom Jönköping og Stockholm, og målet er å sette ny rekord i kapasitetsutnyttelse i et nettverk, skriver DreamHack på sine hjemmesider.

Avanserte rutere

120 gigabit skal være nok til at 750000 mennesker skal kunne streame musikk samtidig. DreamHack-festivalen forventer 20.000 deltakere.

Tilkoblingen kommer blant annet i stand ved hjelp av Ciscos nye CRS-3-rutere, som takler overføringshastigheter på opptil 322 terabit i sekundet.

En slik kapasitet vil for eksempel være nok til at samtlige 1,3 milliarder kinesere skulle kunne gjennomføre en videosamtale samtidig, ifølge Cisco.

– I forkant

Fibernettet er det Telia som står bak.

– Gamere stiller store krav til sin tilkobling, og gjennom å skape opplevelser for dem via vårt bredbånd utvikles vi som foretak. Derfor er vi stolte over å kunne gi deltakerne på DreamHack en spillopplevelse i verdensklasse. Etterspørselen etter bredbånd med høyere hastigheter og kvalitet er umettelig, blant annet gjennom at flere og flere enheter kobles opp mot internett. Vi investerer derfor fem milliarder kroner i blant annet fiber, og dette verdensrekordforsøket forbereder oss på fortsatt å ligge i forkant av brukerne og teknikken, skryter bredbåndssjef Stefan Trampus i Telia.Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.