MOBIL

Sett opp en skjerm til bilen

Å bruke mobilen din som musikkspiller og GPS-verktøy i bilen er enkelt.

Marius ValleMarius ValleJournalist
24. aug. 2010 - 14:30

Det finnes egentlig ikke et mer perfekt partnerskap enn mobil og bil. De fleste har fått med seg at du kan bruke mobilen til GPS-navigasjon på tur, men du kan få langt mer ut av den enn dette.

Har du en smarttelefon finnes det en rekke muligheter, for eksempel kan du bruke mobilen til å finne igjen bilen på en parkeringsplass, eller du kan bruke den som speedometer. Det er nesten bare fantasien som setter begrensningene her.

Alle telefoner kan i utgangspunktet fungere bra i bilen, men vi holder en aldri så liten knapp på Android. Grunnen til dette er at du kan sette opp flere startskjermer og legge til både widgeter (små programmer) og snarveier på samme skjerm. Dermed har du alt tilgjengelig uten at du trenger å bla mellom programmer eller åpne menyer.

Les også:

Test av Sony Ericsson Xperia 10 Mini »

Test av HTC Desire »

Test av Samsung Galaxy S »

 

Vi ville ha en egen startskjerm som er nyttig i bilen, med fokus på navigasjon og musikk. Her er vår Android-startskjerm:

Musikkontroller - Media Keys

Dette er enkelt og greit musikktaster til musikkspilleren din. Det er i praksis snarveier til funksjonene i musikkspilleren din, men det som er så genialt er at de fungerer like bra til den innebygde musikkspilleren som til Spotify eller andre programmer. 

Når du har installert Media Keys går du til startskjermen, velger å legge til en snarvei og deretter Media Keys. Nå får du opp et vindu som lar deg velge hvilken knapp du vil ha, som play/pause, neste spor eller forrige spor. Du kan legge til så mange kontroller du vil ha ved å legge til flere snarveier. Media Keys er ikke knyttet til et spesielt program, men vil i utgangspunktet styre det første musikkprogrammet du starter.

Snarveier

Vi vil ha rask tilgang til navigasjonsprogramvare og andre GPS-funksjoner. Derfor har vi lagt til snarvei til navigasjonsprogrammet Wisepilot. Google Maps har vi lagt til for å enkelt kunne finne ut hvor vi er. 

Vi har også lagt til snarvei til programmet "Where did I Park". Ved å trykke på snarveien vil programmet starte opp, finne din posisjon via GPS og lagre dette. Når du så skal finne igjen bilen din senere starter du bare programmet igjen, så viser det vei til bilen din.

Vi har også lagt til en widget som skrur GPS av og på. Da slipper du å rote deg inn i menyer for å aktivere GPS hver gang du setter deg inn i bilen, eller når du forlater den.

Speedometer - SpeedoWidget

Joda - bilen har speedometer. Visste du at det er svært vanlig at speedometeret på biler flest viser litt for lite? Du finner raskt ut hvor fort bilen din går ved å måle hastigheten med GPS. Nøyaktigheten er mye bedre, og det finner vi selvsagt en helt egen nerdete glede i.

Speedometer-widgeten viser enkelt og greit hastigheten, som oppdateres en gang i sekundet. Du kan velge skriftfargen, slik at den er tydeligst mulig på din skjerm.

Alternativer

Det finnes andre alternativer enn å sette opp en helt egen startskjerm. For eksempel finnes det programmer som gir deg en egen bil-modus med store ikoner og muligheter for widgeter. En løsning vi har prøvd er Car Dock v2, men her er det begrenset hvor store widgeter du kan ha. For eksempel fungerer ikke speedometer-widgeten her.

I Android 2.x finnes det også en integrert funksjon som (også) heter Car Dock. Denne gir deg store ikoner til navigasjon, søk og annet som er hendig bak rattet. Dette er beregnet til telefoner som har en egen bilholder, og Car Dock aktiveres når du setter telefonen i holderen.

Har du en bilstartskjerm?

Om du har et smart oppsett på din mobil vil vi gjerne høre dine tips, enten det er Android, iPhone, Symbian eller andre systemer. Del dem med oss i kommentarfeltet under denne artikkelen!

Relaterte artikler

Vil du avslutte programmer i Android?

Har du installert mye drit på Android-telefonen din?

Gjør Sony Ericsson X10 Mini enda bedre

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.