BYGG

– Sett dere inn i saken!

ROSER: - Dette er på ingen måte noen skandale. ENOVA fortjener til og med ros for sin håndtering av alle søknadene, sier NITO-president, Marit Stykket.
ROSER: - Dette er på ingen måte noen skandale. ENOVA fortjener til og med ros for sin håndtering av alle søknadene, sier NITO-president, Marit Stykket. Bilde: Trygve Bølstad
Mona Sprenger
13. nov. 2009 - 14:51

– KrF hadde hatt godt av å sette seg inn i realitetene før de gikk ut og ropte skandale, sier Marit Stykket, president i NITO.

Det statlige selskapet Enova lovet å umiddelbart sette i gang prosjekter for statens tiltaksmilliard, men hittil har selskapet bare brukt opp en snau promille av beløpet, skriver Dagens Næringsliv.

Les saken: – Må kalles en skandale

Er fordelt!

– Sannheten er at pengene i praksis er fordelt. Nesten hele summen på 1,2 milliarder brukes eksempelvis på offentlige bygg og utvikling av varmeanlegg, men penger fra Enova tildeles alltid i etterkant, sier Marit Stykket.

Fortjener ros

Regjeringen økte bevilgningene med 1,2 milliarder kroner, fra 2,5 til 3,7 milliarder i 2009.

– Jeg synes det er positivt at Enova faktisk tar seg tid når 1,2 milliarder kroner skal tildeles. Det forteller meg at de er opptatt av kvalitet på saksbehandlingen, og gjør en skikkelig jobb. Jeg vil heller ha en ordentlig saksbehandling, enn det motsatte, sier Stykket.

Hun sier KrF hadde hatt godt av å sette seg inn i realitetene før de gikk ut og ropte skandale.

– Dette er på ingen måte noen skandale. Enova fortjener til og med ros for sin håndtering av alle søknadene, sier hun.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.