INDUSTRI

Servietter la maktgrunnlag

LANG LUNSJ: Kjell Inge Røkke holder servietten der planen ble lagt i august 2003. Konsernsjef Øyvind Eriksen i Aker ASA (til h.) var med på lunsjen der fremtiden ble staket ut.
LANG LUNSJ: Kjell Inge Røkke holder servietten der planen ble lagt i august 2003. Konsernsjef Øyvind Eriksen i Aker ASA (til h.) var med på lunsjen der fremtiden ble staket ut.Bilde: ANDERS STEENSEN
Camilla Aadland
2. apr. 2009 - 14:26

– På denne servietten utviklet vi en helhetlig plan for omstrukturering av Aker Kværner. Uten denne planen, hadde vår del av industrien sett annerledes ut, sier Aker ASAs konsernsjef Øyvind Eriksen.

I hånden holder han en serviett, der Røkke har tegnet og regnet.En deppa Kjell Inge

Høsten 2003 fikk Eriksen, som da var Røkkes advokat, telefon fra Kjell Inge Røkke.

– Kjell Inge ringte, og det var en av de litt pussige samtalene hvor han sa: Hei, det er Kjell Inge, og ikke noe mer, forteller Eriksen en fullsatt sal.

Aker-selskapene har sine generalforsamlinger i dag, og har i tillegg invitert elever, studenter og presse til talkshow og presentasjoner.

– Jeg sa til Kjell Inge at nå høres du litt deppa ut, la oss gå og spise lunsj, forteller Eriksen.

I løpet av denne lunsjen ble planene for omstruktureringen lagt, og kimen til det som i dag er Aker ASA lagt.Hemmelige møter med Kristin

– Det rødgrønne prosjektet startet også på en serviett. Hadde jeg visst dette, skulle jeg tatt den med, sier statsminister Jens Stoltenberg, som også er med på talkshowet.

På Stoltenbergs serviett er de viktigste punktene for å få på plass en flertallsregjering tegnet ned.

– Det startet med hemmelige møter med SV-leder Kristin Halvorsen. Vi hadde en leilighet, bestilte indisk mat og jeg hadde med rødvin. Det føltes litt rart, forteller Stoltenberg.

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.