– Ser ut som Vegvesenet vil parkere bilen

Tog og sykkel nevnes henholdsvis 374 og 136 ganger i fagetatenes innspill til Nasjonal transportplan. – Vårt viktigste transportmiddel derimot, bilen, nevnes kun 42 ganger, påpeker Virke.

NTB
10. aug. 2016 - 12:29
Vibeke Hammer Madsen er adm.dir i Virke
Vibeke Hammer Madsen er adm.dir i Virke

– Det kan se ut som Statens vegvesen har tenkt å parkere bilen, sier administrerende direktør Vibeke Hammer Madsen i Hovedorganisasjonen Virke.

I sitt høringssvar til Nasjonal Tranportplan (NTP) 2018-2029 understreker organisasjonen at bilbehovet øker jevnt, men at sammensetningen av bilparken går i miljøvennlig retning. Virke mener at myndighetene må vurdere rammebetingelser og ordninger som kan fremme utvikling fra bensinstasjoner til energistasjoner.

– Dagens nett av bensinstasjoner er det åpenbare valget for å kunne levere fremtidens energimiks. Disse ligger allerede strategisk plassert langs det sentrale veinettet. Med å tilby investeringsstøtte kan myndighetene sikre at det blir flere hydrogen- og ladestasjoner langs norske veier, samt at de kan legge til rette for kommersiell produksjon og distribusjon av mer bærekraftige drivstoff i stor skala, sier Virke-direktøren. (©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.