T2

Ser lekker ut og spiller morsomt

TEST: System Audios billigste serie er bygget på samme fine måte som de dyrere modellene.

System Audio Saxo 30.
System Audio Saxo 30. Bilde: System Audio
Håvard Holmedal
20. okt. 2012 - 08:52
Vis mer

Dette er den rimeligste serien til System Audio, men er bygget på samme fine måte som de dyre og mer forseggjorte modellene.   

Flott design gjør seg når man skal konkurrere med andre høyttalere i prisklassen.

Likevel er det viktig at lyden er på sitt aller beste, og da kan det kanskje være lett å la seg lure i retningen av at Saxo 30 spiller slankt og tynt.

SAMLETEST: TEST: Gode høyttalere for lite penger

Kompakte elementer

En smal front må nødvendigvis ha kompakte elementer.

Det å få mye trykk og substans ut av så kompakte elementer er blitt en spesialitet hos System Audio, og de to 10 cm bassene spiller imponerende mye og god bass.

Kraftfull lyd

Det er kanskje vanskelig å tro at Saxo 30 har særlig mye bass, men den er faktisk både ren, kontrollert og rytmisk glimrende.  

Saxo 30 skiller seg ut med å spille ganske friskt, men den blir aldri for hardt eller spiss - bare morsom! Diskanten har vi riktignok hørt enda litt bedre oppløst andre steder i prisklassen, men det går kun en liten smule ut over den gode helheten.

På musikk med mye stemmer og akustiske instrumenter er den til tider veldig flott, og scorer masse poeng for sin realistiske og nesten monitor-liknende gjengivelse av musikken. Når man drar til med tøffere musikk viker den litt unna, men fortsetter å imponere med mye vilje og god rytmisk sans.

Perspektivet er imponerende og den spiller både bredt og dypt med instrumentene flott og riktig plassert i lydbildet. Det er vel egentlig bare bassinstrumenter som flyter en smule ut, men det er vel knapt en brukbar innvending mot høyttalere i denne prisklassen.

Høyttalerne er enkle å plassere og ser jo flotte og blanke ut der de står.

TEST: Skal du ha ny TV i høst?

Konklusjon

Som mange andre kompakte høyttalere har den begrensninger når det gjelder spesielt basstung musikk, men Saxo 30 er likevel en frisk og spillevillig høyttaler med stor lyd, flott fokus og nydelig plassering av instrumenter i lydbildet

Denne saken er levert av lyd-, bilde- og hjemmekinomagasinet Watt.

Les også:

Har du LP-er, er dette maskinen du skal ha

Hjemmekino i to kanaler

Disse får maks lyd ut av din iPhone

Vi tester svære flatskjermer  

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.