MOTOR

– Senterpartiet best på vei

Stein Jarle Olsen
4. sep. 2009 - 07:34
Vis mer

De 16 organisasjonene bak kampanjen "Folkets veikrav", som ble lansert i mars, har gått gjennom partiprogrammene til våre sju største partier og vurdert dem ut fra satsing på vei og infrastruktur.

Hårfint

Muligens noe overraskende er det Senterpartiet som kommer best ut, like foran Fremskrittspartiet.

– Her er det hårfin kniving. Begge er jevnt over gode på vei. Begge ønsker å bruke av oljeformuen til veiinvesteringer, sier sekretariatsleder Vilrid Femoen fra Opplysningsrådet for veitrafikken til Aftenposten.

Vinner på miljø

Både Senterpartiet og FrP får 12 "grønne trafikklys", mens FrP får et rødt lys mer enn Sp - 3 mot 2.

Dermed er det Senterpartiet som stikker av med seieren.

– Sp er veldig gode til å få frem behovet for et veiløft også for veiene som over nyttår skal overføres til fylkene. Partiet så også tidlig behovet for å øke veistandarden i distriktene, samtidig som det må satses på kollektivtrafikk i byene. Sp er også best på miljøtiltak. Det er på miljø Sp alt i alt kommer litt foran, sier Femoen til avisen.

– Vi er best

Kanskje er det ikke uten grunn at landets samferdselsminister kommer fra nettopp Senterpartiet.

– Vi mener selv at vi har den beste samferdselspolitikken, så det var kjekt å få det bekreftet. Men det som også er viktig for velgerne er at vi evner å få omgjort programmet i praktisk politikk, og at vi i de fire årene vi har bak oss har vært i stand til å få i gang en satsing på vei og jernbane, sier Liv Signe Navarsete.

Bompengefinansiert

Fremskrittspartiet er ikke enig.

– De som har gjennomført denne undersøkelsen har kanskje ikke lagt noe særlig vekt på kostnadene for veibrukere. Der er Senterpartiet på toppen. De har økt bompengene med 30 prosent i den perioden Navarsete har vært samferdselsminister, sier partiets Arne Sortevik.

De dårligste veipartiene er ifølge Folkets veikrav Venstre og SV, som får 6 grønne og 6 røde trafikklys hver.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.