GUIDER

Send SMS fra PC-en

Anbefalt Android-app: SMS2PC gjør det superenkelt å bruke PC-en til å sende og motta SMS.

Marius ValleMarius ValleJournalist
30. nov. 2010 - 15:13
Vis mer

Dersom du sender mye SMS i løpet av dagen og har en god pris på meldinger er dette en app du bør se nærmere på. SMS2PC er enkelt og greit en bro mellom mobilen din og PC-en, som gjør at du kan sende og motta meldinger med PC-en.

Det består av et program du installerer på telefonen din, og et program du installerer på PC-en. Det finnes versjoner for Windows, Mac OS og Linux. 

Dytter SMS til PC-en over Wi-fi

SMS2PC sender SMS-ene på telefonen til PC-en din over Wi-fi. Det er også mulig å bruke mobilnettet som tilkobling, dersom du skulle ønske det.

Vi har testet programmet med Windows og tilkobling over Wi-fi.

Installasjon

Installasjon av programmet er særdeles enkelt. Først installerer du SMS2PC fra Android Market. Deretter går du til SMS2PC sine nettsider og velger klienten som passer ditt operativsystem.

Etter at du har installert programmet på PC-en kobler SMS2PC seg automatisk til mobilen din, forutsatt at både PC og mobil er koblet til samme trådløse nett.

I praksis

Alle innkommende meldinger vil nå dukke opp i et chat-vindu på PC-en. Det er egne vinduer for hver kontakt, og innkommende og utgående meldinger vises som samtaler akkurat som i for eksempel Windows Live Messenger.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

Når det kommer inn SMS spiller PC-en av en varslingslyd, og programikonet vil blinke på oppgavelinjen. Derfra velger du meldingsvinduet og svarer. 

SMS2PC henter også frem telefonlisten fra telefonen, så når du får meldinger vil navnet vises dersom nummeret finnes i kontaktlisten. 

Når du skal sende en ny SMS høyreklikker du på SMS2PC-ikonet i feltet som er helt til høyre på oppgavelinjen. Derfra går du til "Compose", og får opp kontaktlisten din. Her er det lekende lett å søke opp kontakter.

Programmet støtter for øvrig også SMS-kvitteringsmeldinger.

Konklusjon

Vi fryktet at løsnignen ville lage et kaos med mange uleste meldinger på mobilen, men programmet merker alle innkommende meldinger som lest, så dette er ikke et problem.

Alt i alt er dette en aldri så liten perle av et program som er perfekt for deg som sender mye SMS. Om du som oss jobber foran en PC hele dagen er det en smart måte å holde SMS-samtalene i gang. 

Vi ser ingen umiddelbare store ulemper, annet enn at du fort kan opparbeide deg en stor telefonregning dersom du ikke har god pris på meldinger. I SMS-klienten på mobilen kan sendte og mottatte meldinger fra SMS2PC også stokke seg om, men programmet vil ikke rote til rekkefølgen på tidligere samtaler.

SMS2PC koster 2,50 pund (rett under 25 kroner). Du kan laste det ned ved å skanne QR-koden i boksen øverst til høyre. PC-klienten finner du gratis på utviklerens hjemmeside; ScottAstraughan.com.

Usikker på hvordan du bruker QR-kode? Les denne guiden »

Les også: Slik kan du teste Android-programmer gratis »Flere Android-apps:

Klarer de å plage Mobili-bikkja? »

5 apper du må ha på Samsung Galaxy 5 »

Android-apps du må ha i bilen »

Android-apps for vimsekopper »

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.