MOBIL

Send SMS bak rattet med god samvittighet

Nå kan du si hvem du skal sende melding til og hva det skal stå i den. Google har lansert Voice Actions for Android-telefoner.

Marius ValleMarius ValleJournalist
13. aug. 2010 - 13:46

Om du er en av dem som sender SMS mens du kjører bil bør du følge med nå. Googles nye Android-funksjon Voice Actions gjør at du kan prate til telefonen for å få den til å gjøre det du har lyst til.

La oss si at du sitter bak rattet i bilen din og tenker at du vil sende en SMS. Så lenge du er ute i trafikken er ikke dette bare ulovlig, men også svært idiotisk å gjøre. Men har du en Android-telefon kan du snart bare be telefonen gjøre det for deg mens du holder øynene stødig plantet på veien foran deg.

Tale til tekst

Google Voice Actions har et sett kommandoer du kan bruke, og har også talegjenkjenning som oversetter tale til tekst. Dermed kan du si at du vil sende en SMS, til hvem og hva som skal stå der.

Det er langt mer enn bare meldinger som fungerer med Voice Actions. Du kan finne musikk, ringe kontakter, søke og ringe opp firmaer, sende e-post. gå til nettsider, legge inn notater, navigere, få veianvisninger og vise kart over steder. Se Googles egen videodemonstrasjon under for en innføring i hvordan det fungerer (det er rimelig stilig).

Du kan/kan ikke få det

Vi tipper du sitter og lurer på om du kan laste det ned til telefonen din. Svaret er ja og nei.

For det første må du ha en telefon med Android 2.2. Det er det ikke altfor mange telefoner som har ennå. For det andre fungerer Voice Actions kun med amerikansk engelsk. Så du kan foreløpig ikke snakke norsk til telefonen.

Med om du er stødig i engelsk og har en telefon med Android 2.2 er det bare å søke etter Voice Search (dette er programmet Voice Actions er bygget inn i) i Android Market. I tillegg trenger du Google Search-widgeten på hjemmeskjermen.

Les mer om Voice Actions hos Google »

Kilde: googlemobile.blogspot.com

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.