BYGG

Selvvulkaniserende tape

SELVVULKANISERENDE: Relektas nye tape smelter sammen lag for lag, men kleber ikke.
SELVVULKANISERENDE: Relektas nye tape smelter sammen lag for lag, men kleber ikke.
Truls Tunmo
26. nov. 2010 - 14:00

Den skal tåle både UV-stråler, kjemikalier og sjøvann.

Relekta lanserer nå sin nye og selvvulkaniserende silikontape som både reparerer og beskytter.

Tapen har fått navnet 101 Repair Tape, ifølge en pressemelding.Ikke klebrig

– I motsetning til elektrikertape eller gaffertape har ikke 101 Repair Tape noe lim som blir klebrig og tiltrekker seg smuss.

Den reagerer i stedet på strekk og smelter sammen lag for lag, sier produktsjef Hans Erik Lian.Tåler høyt trykk

Ved påføring strekkes tapen opptil tre ganger sin egen lengde og surres rundt kabel, rør, slange eller andre gjenstander som skal beskyttes eller repareres.

Den skal være velegnet til reparasjon i tøffe miljøer og tåler inntil 6 bars trykk og er stabil fra -60 grader til + 260 grader celsius. Tapen isolerer også opp til 8000 volt, og overflaten trenger ikke å være renset eller tørr.Stort bruksområde

– Bruksområdene er mange, det er bare fantasien som setter begrensninger, sier Lian.

Ifølge Relekta skal det være mulig å reparere og isolere både slanger, rør og kabler og tapen beskytter elektriske komponenter mot vann og fuktighet.Smussavvisende

På båter kan man samle tauender og innkapsle skarpe gjenstander som kan rive opp seil. Tapen skal også være grei for fargemerking av verktøy med mer. Overflaten er glatt, smussavvisende og behagelig å ta på, og tapen leveres i sort, rød og transparent.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.