NYHETSBREV

Selvdreven trådløs temperaturmåler

Får elektrisk energi fra temperaturfoskjellen mellom prosessen og omgivelsestemperatur.

1. okt. 2015 - 13:14

ABB lanserer det de hevder er verdens første selvdrevne og trådløse temperaturmåler

Løsningen skal åpne for økt anleggsintegritet, prosessytelse og sikkerhet fra nye målinger på steder uten strøm og signalkabler, uten at regelmessig batteribytte er nødvendig.

Bruker overskuddsvarme

ABBs nye trådløse WirelessHART temperaturmåler TSP300-W/TTF300-F og trykktransmitter 266 kan utrustes med energihøsting fra overskuddsvarme eller -kulde fra selve prosessen.

Instrumentene kan måle og sende prosessparametere uten kabler og regelmessig batteribytte, som er vanlig for konvensjonelle, trådløse måleinstrumenter. Målerne med energihøsting kan under ideelle omstendigheter klare seg uten batteribytte gjennom hele levetiden.

Les: ABB kjøper CGM

Termoelektrisk generator

Den kompakte energihøsteren har en integrert mikrotermoelektrisk generator (micro-TEG) som produserer elektrisk energi til måleren. Løsningen drives av temperaturforskjellen mellom prosessen og omgivelsestemperaturen. I mange prosesser er det en overflod av varme eller kulde som er tilstrekkelig til å drive den trådløse måleren.

ABB tilbyr trådløse prosessinstrumenter for måling av temperatur, trykk, nivå, mengde og tetthet basert på kommunikasjonsstandarden WirelessHART. ABBs WirelessHART-instrumenter uten energihøsting har ti års batterilevetid med opptil 32 sekunders oppdateringshastighet ved referanseforhold. De benytter ikke-proprietære Lithium-batter i D-størrelse. Batteribytte kan utføres i gassutsatte områder (Class I Div 2).

Se også: Allianse for optimal styring av datasentre

Redusert installasjonstid

Trådløs instrumentering kan redusere installasjonstiden med opptil 30 prosent sammenlignet med kablete systemer og betyr også at fjerntilgang er mulig. Dessuten gir de mindre fotavtrykk og vekt på anlegget ved redusert behov for koblingsbokser og kabelgater. En annen fordel er mulighet for målinger på vanskelig tilgjengelige steder uten nødvendig infrastruktur, for eksempel på mobilt og portabelt utstyr.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.