NYHETER

Seltor Anlegg leder på Ring 3

Tre entreprenører vil ha den siste jobben på prosjektet Ring 3 Sinsen-Ulven i Oslo. Best an ligger Seltor Anlegg fra Bærum med et anbud på 49,39 millioner kroner. Men ledelsen er ikke betryggende. 

Mosen har begynt å bre seg på rampene som har vært ubrukt i flere år. Når den er fjernet, skal fire cm av asfalten freses bort og erstattes med ny. (Foto: Anders Haakonsen)
Mosen har begynt å bre seg på rampene som har vært ubrukt i flere år. Når den er fjernet, skal fire cm av asfalten freses bort og erstattes med ny. (Foto: Anders Haakonsen) Bilde:
28. apr. 2014 - 12:04

Byggeleder Livar Ulvestad fra Statens vegvesen er fornøyd med resultatet. - De jevne prisene viser at det er reell konkurranse, sier han.

- Men tre anbydere på en jobb i Oslo er vel litt beskjedent?

- Vi regnet ikke med en kjempeoppslutning om denne jobben. Entreprenørene tjener mest på store jobber med mye betong. På denne jobben er det mye steinsetting og gartnerarbeid og lite betongarbeid.

- I utlysningen ble entreprisearbeidet anslått til mellom 25 og 35 millioner kroner. Likevel er du fornøyd med anbud på rundt 50 millioner.....

- Vi var litt for raske da vi presenterte det overslaget. Det var ikke var helt presist, dessuten har oppdraget blitt større etter at overslaget ble gjort. Prisene vi har fått passer godt med den siste kalkylen vår, sier Liva Ulvestad.

Det siste oppdraget omfatter blant annet fjerning av midlertidige ramper mellom Ring 3 og Ulvensplitten og reetablering av de gamle. Dessuten skal det etableres en ny rampe for kollektivfelt på hver side av Ring 3.

En ny bru over Ring 3 som har sikret forbindelse mellom Østre Aker vei og Økernveien i anleggstiden, skal snevres inn fra tre til to felt. På det frigjorte arealet blir det et bredt gang/sykkelfelt. Når dette er ferdig, blir en midlertidig gangbru over Ring 3 fjernet. Dette arbeidet inngår i entreprisen.

Den som får kontrakten skal også utvide ca. 200 meter av Økernveien, som har vært innsnevret i forbindelse med anleggsarbeidet. Nå får kjørebanen i retning sentrum to felt og en avkjøringsrampe, og det blir anlagt ny gang/sykkelveg parallelt.

Innen 12. juni neste år må hele jobben være fullført.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.