IT

Selges til Sverige

BLIR SVENSK: Multiplus Solutions og tjenestedirektør Per Olav Helgeland er i ferd med å havne på svenske hender.
BLIR SVENSK: Multiplus Solutions og tjenestedirektør Per Olav Helgeland er i ferd med å havne på svenske hender. Bilde: Caroline Roka
Espen Zachariassen
20. aug. 2009 - 12:48

IFS

IFS er et børsnotert selskap, grunnlagt i 1983, som utvikler, leverer og implementerer komponentbasert forretningssystem basert på SOA-teknologi.

Selskapet fokuserer på syv bransjer: Fly og forsvar, bilbransjen, produksjon, prosessindustri, anlegg og service, handel og logistikk, samt energi og telekom.

2000 kunder i 54 land.

2700 ansatte og nettoomsetningen på SEK 2,5 milliarder i 2008.

ERP-bedriften Multiplus Solutions i Sandefjord overtas av svenske IFS.

Kontant

IFS har inngått avtale med Quirius Holding B.V. om oppkjøp av samtlige aksjer i det norske selskapet.

Kjøpesummen er ikke kjent, men betales kontant.

Marin

MultiPlus Solutions, som også har kontorer i Danmark og Kina, leverer forretningssystemer til blant annet marin industri og prosjektorienterte produksjonsbedrifter.

Her handler det om økonomistyring, prosjekthåndtering, vedlikehold, produksjon, dokumenthåndtering og personalhåndtering (HR).

Blant storkundene er Rolls Royce Marine, Ulstein Verft, Color Line, Frank Mohn group, Mustad, UMOE Schat-Harding og Kleven Maritime.

Styrker

– Oppkjøpet vil styrke IFS’ markedsposisjon for prosjektbaserte løsninger, heter det i en pressemelding fra kjøperen.

MultiPlus har snaut 100 kunder i Norge, Danmark, Frankrike, USA og Kina. IFS har til hensikt å fortsette support, vedlikehold og forbedringer av MultiPlus-systemet.

Sandefjord-selskapets nettoomsetning ble 45.9 millioner kroner i 2008, der nesten 50 prosent var produktinntekter. Resultatet for 2008 var 2.8 millioner kroner.

Vokser på oppkjøp

Oppkjøpet er en del av IFS' strategi for å vokse. De har hentet bistand fra ERP-analytiker og BI-rektor Bo Hjort Christensen i denne handelen.

Han mener at overtakelsen ivaretar kundene og fungerer som en ”sikringsstrategi” på lengre sikt.

Sårbar

– Et lite selskap som MultiPlus vil, tross et utmerket produkt og dyktige medarbeidere, være sårbart fordi det mangler ressurser til å videreutvikle virksomheten. Under IFS-paraplyen får selskapet tilgang til IFS’ teknologi, produktutvikling og ressurser for øvrig. For kundene representerer IFS således en trygg havn og en fornuftig sikringsstrategi i et langsiktig perspektiv, sier Christensen i pressemeldingen fra IFS.

Transaksjonen forventes å være sluttført i løpet av 3-4 uker.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.