OLJE OG GASS

Selger seg ned i nord

Grenland Arctic i Harstad er solgt til Momek Group i Rana. Håpet er at nronorsk eierskap skal gi mer fart i bedriften.
Grenland Arctic i Harstad er solgt til Momek Group i Rana. Håpet er at nronorsk eierskap skal gi mer fart i bedriften.
Anders J. Steensen
4. feb. 2009 - 13:51

Det har ikke vært noen hemmelighet at Grenland Arctic ikke har svart til forventningene. Oppdragene har uteblitt, til tross for at bransjen har vært inne i en solid oppgangstid.

Grenland Groups hovedaksjonær og gründer Hallgeir Skogen er svært fornøyd med avtalen.

– Et nordnorsk basert industrielt eierskap vil utnytte og utvikle den kompetansen som Grenland Group har bygd opp i Harstad. Dette blir en vinn-vinn situasjon for alle involverte, sier han.Nord-norsk selskap

MOMEK Group er et av Nord-Norges største verkstedkonsern.

Selskapet har hatt en kraftig vekst de siste årene og er sterkt posisjonert innenfor både landbasert og offshorerelatert industri i Nord-Norge.

Gruppen satser nå på ytterligere vekst og har ved å ta over aksjemajoriteten i Grenland Arctic AS fått tilgang på et bredt og kompetent ingeniørmiljø.

– Dette vil utvide MOMEK Groups markedsmuligheter og gi våre kunder et bredere tilbud av produkter og tjenester, sier konsernsjef i MOMEK Group, Wiggo Dalmo.

– Vi ønsker et utstrakt samarbeid med Grenland Group, der begge selskaper kan dra nytte av hverandres kompetanse og markedskontakter, sier han.Muligheter for lokal industri

StatoilHydros produksjonsdirektør Anita A. Stenhaug i Norne feltet hvor driftsorganisasjonen er i Harstad kan bekrefte at det ikke har tilfalt Harstadindustrien mange oppdrag i forbindelse med utviklingen og feltstudier på Norne og Halten-Nordland området.

– Vi gjør det meste i samarbeid med Aker Reinertsen som har vedlikehold og modifikasjonskontrakten for hele området. Denne avtalen skal ut på ny runde i år. Mulighetene er tilstedet for at dette arbeidseidet blir organisert annerledes. Da blir det muligheter for andre aktører å melde seg på, sier hun.

Det innebærer blant annet at Harstad-kontoret får en egen anskaffelsesseksjon som kan holde kontakt med det lokale næringslivet, som i liten grad har dratt nytte av at Nornes driftsorganisasjon er lokalisert i byen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.