OLJE OG GASS

Selger seg dyrt til tyskere

Bilde: Cornelius Poppe

Oljeselskapet Wintershall Norwegen Exploration– und Produktion– GmbH har gitt et bud til Revus' aksjonærer på 110 kroner per aksje i selskapet.

Budet på 110 kroner per aksje betyr en premie på 145 prosent i forhold til siste sluttkurs før tilbudet fra Wintershall ble gitt. Den var på kroner 44,90. Totalt betyr tilbudet at Wintershall betaler 5,04 milliarder for Revus Energy.

Mye tyder på at overtakelsen finner sted. Styret i Revus Energy AS har enstemmig anbefalt salget og Wintershall har allerede sikret aksept for 26,6 prosent av aksjene.



Del av noe større

– Vi oppfatter dette som et godt tilbud til våre aksjonærer. Vi er entusiastiske i forhold til vår nye framtid som en del av et større selskap, sier administrerende direktør Harald Vabø, i en pressemelding.

Styrker norsk posisjon

– Med sin høye kompetanse innen leting og gode utviklingsprospekter, forsterker Revus portefølje vår posisjon i Nordsjøen betraktelig, særlig på norsk sokkel. Aktivitetene til Revus ligger i et stabilt politisk og økonomisk område som stabiliserer Wintershalls portefølje rent geografisk, sier styreformann Rainer Zwitserloot, i en pressemelding fra Wintershall.



50 lisenser

Revus Energy i Stavanger har eierandeler i rundt 40 lisenser på norsk og britisk sokkel. Selskapet har hatt stor suksess med sine letemodeller og har mange funn i porteføljen, samt at de er i produksjonslisenser på britisk side.

Siste store funn som Revus har annonsert er Jordbær-prospektet, hvor det foreløpig er påvist reserver for inntil 80 millioner fat oljeekvivalenter.

Les også: Store verdier i Jordbær

Wintershall er operatør i tre lisenser på norsk sokkel og har rettigheter i 10 lisenser totalt.



Og bakom synger BASF

Wintershall er 100 prosent eiet av kjemigiganten BASF. Dermed får Revus en solid kapitalbase når en rekke av prospektene etter hvert skal over i en utbyggingsfase.

Tidligere har Det Norske hatt problemer med å delta i attraktive utbygginger fordi det har vært umulig å skaffe tilstrekkelig med kapital til utbyggingsfasen av mellomstore prosjekter (les Goliat).

Wintershall vil beholde de ansatte i Revus for å videreutvikle selskapet og rettighetene Revus Energy sitter på.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.