IT

Selger halve riket

SNAUT: Konsernsjef Ole Vinje selger Komplett i tre land fordi konsernet ikke har ressurser til å ta seg av disse markedene.
SNAUT: Konsernsjef Ole Vinje selger Komplett i tre land fordi konsernet ikke har ressurser til å ta seg av disse markedene. Bilde: Morten Rakke
Espen Zachariassen
12. jan. 2010 - 11:33

Nettbutikkjeden selger dermed ut i tre av de seks landene som Komplett opererer i: Norge, Sverige, Danmark, Belgia, Nederland og Irland.

I går ble det inngått en avtale om at nederlandske Paradigit Holding B.V. overtar alle aksjer i Komplett B.V. Formell overtakelse er første april i år.



Tap

Salgssummen er ikke offentliggjort. Med en omsetning på 182 millioner kroner utgjør disse nettbutikkene en liten del av den samlede omsetningen på 4,3 milliarder kroner.

Komplett B.V. tjener ikke penger og gikk med 18 millioner kroner i underskudd i fjor.



Skandinavia

- Vi selger for å kunne konsentrere oss om virksomheten i Skandinavia. Salget påvirker ikke vårt resultat i noen retning, sier konsernsjef Ole Vinje til Teknisk Ukeblad.



Kan snu

Komplett har imidlertid mulighet til å ombestemme seg og ta tilbake nettbutikkene i de tre landene i løpet av tre år.

- Hvis butikkene får en god utvikling, og vi har ressurser til å ta oss av dette markedet, kan det bli aktuelt at vi kjøper selskapet tilbake, sier Vinje.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.