INDUSTRI

Selger biler - venter på penger

TOR PÅ ELBILEN:Direktør for design og produktplanlegging i Think, Katinka von der Lippe, gleder seg over nye ordre og håper på nye og gamle investorer.
TOR PÅ ELBILEN:Direktør for design og produktplanlegging i Think, Katinka von der Lippe, gleder seg over nye ordre og håper på nye og gamle investorer. Bilde: Truls Tunmo
13. mai 2009 - 10:33

På tross av tom lommebok lykkes Think på salgssiden. Nylig kom beskjeden om at selskapet har inngått kontrakt med myndigheter i Spania om 600 elektriske biler.

Les saken: Hissig liten spani-el

2.200 biler

Fra før har de liknende kontrakter med myndigheter i Sverige, Nederland og i Østerrike.

– Vi har direkte ordre på nesten 2.200 biler gjennom slike kontrakter, i tillegg til alle dem vi har solgt til privatpersoner. Kundene vet at vi arbeider med å rekapitalisere selskapet, så de har gått inn i avtalene med stor tiltro til oss, sier direktør for design og produktplanlegging, Katinka von der Lippe.

Stemningen snur

Hun viser til at myndighetene i mange land nå for alvor har begynt å dytte på utviklingen av miljøvennlige transportalternativer og at stemningen virkelig er i ferd med å snu seg mot helelektriske biler.

– Vi ser at mange bilfabrikker har tatt frem planer om elektriske biler, men vi har fremdeles et godt forsprang og vil ha det i minst et år til. Dessuten er det en fordel at det kommer flere alternativer. Det blir ikke noe marked for elbiler med bare én leverandør, sier von der Lippe.

Muligheter

Hun peker på at jo flere muligheter som åpner seg i utlandet, desto mer attraktivt blir det å etablere seg i andre land.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

Think har hele tiden ønsket å produsere bilene så nært markedet som mulig og de har samtaler om det i USA.

Den ultimate elbilguiden

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.