NYHETER

Seks vil prosjektere E134

Det er fortsatt kapasitet for prosjektering i det norske markedet. Seks konsulentfirmaer har gitt anbud på et oppdrag på E134. Fem av dem er norske. Lavest ligger Multiconsult med 29,9 millioner kroner.

Dette er krysset på Trollerudmoen hvor E134 møter lokalvegnettet. Det ligger i østre ende av strekningen som skal prosjekteres. (Ill.: Statens vegvesen)
Dette er krysset på Trollerudmoen hvor E134 møter lokalvegnettet. Det ligger i østre ende av strekningen som skal prosjekteres. (Ill.: Statens vegvesen)
5. juni 2013 - 12:29

Det islandske firmaet Verkis ligger på andreplass med 33,219 mill., knepent foran Reinertsen, som vil ha 33,241 mill.

De øvrige anbyderne er Rambøll (33 mill.), Asplan Viak (35,9 mill.) og Norconsult (37,6 mill.).

Multiconsult kan ikke føle seg sikker på kontrakten til tross for den tilsynelatende betryggende ledelsen. Anbyderne konkurrerer på mer enn pris.

Oppdraget gjelder konkurransegrunnlag og arbeidstegninger for to strekninger. Begge inngår i prosjektet E134 Damåsen-Saggrenda. Den ene er 4,7 km lang. Den går mellom Trollerudmoen og Saggrenda i Kongsberg kommune. Den andre er en kort forbindelse mellom E134 og Darbu i Øvre Eiker kommune. Den som får kontrakten, får ansvar for oppfølging i byggetiden.

Prosjektering av den 8,5 km lange strekningen Saggrenda-Trollerudmoen ble utlyst i fjor høst. Kontrakten gikk til Norconsult.

De totale omkostningene for hele prosjektet er beregnet til 2,9 milliarder kroner. Hvis det går slik Vegvesenet legger opp til, blir den nye vegen mellom Damåsen og Saggrenda åpnet i 2017. Da vil E134 gå helt utenom Kongsberg sentrum.

 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.