OLJE OG GASS

Seismikk for 180 millioner

PÅ JAN MAYEN: Her er Terje Riis-Johansen på Jan Mayen. Nå skal det skytes mer seismikk i havområdene utenfor, samt i Barentshavet. Kostnad: 180 millioner kroner.
PÅ JAN MAYEN: Her er Terje Riis-Johansen på Jan Mayen. Nå skal det skytes mer seismikk i havområdene utenfor, samt i Barentshavet. Kostnad: 180 millioner kroner.
Kjetil Malkenes Hovland
19. nov. 2010 - 13:27

Regjeringen vil bruke 180 millioner kroner til seismikkskyting i nordområdene, samtidig som man i dag vernet deler av øya.

Oljedirektoratet skal bruke 100 millioner i 2011 og 80 millioner i 2012 til å skyte 2D-seismikk, blant annet ved Jan Mayen og i Barentshavet.

– Vi må se geologisk kartlegging i disse havområdene i sammenheng med det langsiktige perspektivet som kreves for videreutvikling av ressursene på norsk sokkel, sier olje- og energiminister Terje Riis-Johansen i en pressemelding.

.ØDE LANDSKAP: Deler av Jan Mayen skal fredes, men utenfor 12-milsgrensen skal man fortsatt kunne drive oljevirksomhet. Nå skal det skytes seismikk her og i Barentshavet, har regjeringen bestemt. Ole Helgesen

Les også: Full strid om Jan Mayen

Venter med Russland

Ifølge regjeringen trenger Norge mer kunnskap, for store havområder er ikke kartlagt. Når det gjelder området opptil grenselinjen mot Russland må kartleggingen vente til delelinjeavtalen er ratifisert.

– Gjennom økt geologisk kartlegging vil vi skape grunnlag for framtidig verdiskapning og sysselsetting i nord, sier olje- og energiminister Terje Riis-Johansen.

Dermed får oljedirektør Bente Nyland viljen sin: Jan Mayen kan ha et nytt Troll-felt

Direktoratet skal inngå kontrakt med et seismikkfartøy allerede i 2010, men det er fortsatt usikkert hvor man skal lete i 2011.

Les også: Vil ha oljeleting ved Jan Mayen

Klare for miljøslag

Oljeindustrien ser mot Arktis

Vil bore i Polhavet

OLF slakter regjeringen

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.