ARBEIDSLIV

Seiret med knuste egg

12. juni 2002 - 16:17

Kronsprins Haakon delte ut prisen til de 11 unge forskerne på Universitetet i Oslo torsdag 12. juni. Tittelen på vinnerarbeidet var "Når du slår to egg mot hverandre, hvorfor knuser bare det ene?"

Elevene har tatt utgangsunkt i flere ulike hypoteser og gjort grundige undersøkelser. Svaret elevene har kommet til er at små forskjeller i tykkelsen på skallet er utslagsgivende, og at det knuste egget ikke har kraft igjen til å knuse det andre og sterkere egget.

Mer enn 3000 elever har deltatt i årets konkurranse som er åpen for elever fra 1. til 7, klasse.

DNA-produksjon

Vinneregruppen har fått lov til å prøve seg på produksjon av DNA-kjeder på Riksospitalet. Nå venter en tur til fornøyelsesparken Liseberg i Gøteborg.

Forskningsminister Kristin Clemet uttalte at dette er "ekte forskerarbeid" og at hun er mektig imponert over hva som er gjort. - Jeg er overbevist om at de vegvalg vi gjør i norsk skole i dag blir helt avgjørende for hvordan vi lykkes i kunnskapssamfunnet i fremtiden, sa Clemet.

Hun fikk en klar tilbakemelding av syvendeklassingen Steffen Iversen fra vinnerteamet: - Vi vil benytte anledningen til å si til Kristin Clemet at to timer naturfag i uken er alt for lite. Det er det morsomste faget. Så vil vi også dele æren med Gro (Wollebæk, red.anm) som er verdens kuleste lærer.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.