NETTARKIV

Seiler igjen på egen kjøl

LØFTER SAMMEN: Administrerende direktør Erling Holm (t.v.) overlater fra 1. juni roret i TeamTec til Olav Voie (t.h.). I midten markedsdirektør Per Egil Auestad.
LØFTER SAMMEN: Administrerende direktør Erling Holm (t.v.) overlater fra 1. juni roret i TeamTec til Olav Voie (t.h.). I midten markedsdirektør Per Egil Auestad.Bilde: Finn Halvorsen
Finn Halvorsen
23. mai 2007 - 22:12

TeamTec AS

Etablert 1984

Produserer avfallsforbrenningsovner , ejektorer og brannsikre vinduer for skip

Antall ansatte :95

Omsetning 2006: 175 millioner kroner

Eksport: 80 prosent

Produksjon i Tvedestrand og Gjerstad i Aust-Agder

Da TeamTec AS ble overtatt av børsnoterte Unitor ASA like før jul i 2004, var begrunnelsen fra selskapets ledelse med administrerende direktør Erling Holm i spissen at det var vanskelig for en liten lokal bedrift å følge opp sine mange internasjonale kunder.

– I et krevende internasjonalt marked blir prisen på produktene og leverandørenes evne til å følge opp sine produkter i driftsfasen stadig viktigere. Vi har innsett at det er svært vanskelig for et lite selskap som TeamTec å etablere et tilfredsstillende internasjonalt markedsapparat, sa Holm den gang.Skjær i sjøen

Men bare vel ett år senere, i januar i fjor, kjøpte de tidligere eierne, TeamTec Holding og Four Seasons Venture og 45 av de ansatte selskapet tilbake. Bakgrunnen var at Unitor ble kjøpt opp av Wilhelmsen Maritime Services og produksjon av skipsutstyr inngikk ikke i deres kjerneområde. Dermed var TeamTec like langt.

– Slik situasjonen utviklet seg, var dette den beste løsningen, sier Holm. Og han virker ikke særlig bekymret for selskapets videre utvikling.

– Problematikken er for så vidt den samme som tidligere. Men vi ser at vi klarer oss på egen hånd. Vi har fortsatt vår 20 års ubrutte vekst og drift med overskudd også det siste året. Vi er i dag 90 ansatte. Omsetningen endte i fjor på 175 millioner kroner, og budsjettet for inneværende år er 200 millioner. Antall ansatte vokser også. VI vil trolig passere 100 i løpet av året, sier Holm.Ingen partnerjakt

Han understreker at TeamTec nå ikke lenger er på partnerjakt. – Vi har avfunnet oss med situasjonen, og setter nå alle ressurser inn på det vi er gode på. Det er fortsatt avfallsforbrenningsovner, ejektorer og brannsikre vinduer for skip, sier Holm.

Men han ser ikke bort fra at TeamTec kan komme til å vokse gjennom oppkjøp, men foreløpig ligger det ingen konkrete planer på bordet.Nye produkter

Sikkert er det imidlertid at selskapet blir å finne som utstiller på NorShipping.

– Selv om 80 prosent av vår omsetning går til eksport, er det viktig for oss å delta der, i likhet med de andre store shippingutstillingene som Marintec i Shanghai, KorMarine i Pusan i Sør-Korea, EuroPort og Poseidona i Hellas, sier Holm.

– Dessuten vil vi i år vise to nye produkter, skyter markedsdirektør Per Egil Auestad inn. – Vi vil for første gang vise vår nye avfallsforbrenningsovn. Det er en oppgradering av vår eksisterende 0,8 MW ovn til 1,2 MW, som vi har brukt det siste året på å utvikle. Den har samme plassbehov som tidligere. Det er stor etterspørsel etter denne ovnstørrelsen i markedet, sier han.

– Videre kan vi nå også levere et brannsikkert vindu med 64 dB støydemping. Dette er langt bedre enn de nye Norsok-kravene på 53 dB. Dette er vi alene om på markedet.Ny direktør

Teamtec kan dessuten by på nok en nyhet; de får ny administrerende direktør fra 1. juli. Olav Voie, som de siste 13 årene har jobbet hos APL i Arendal, overtar sjefsstolen etter Holm, som etter eget ønske går tilbake til sin tidligere stilling som økonomidirektør i bedriften.

– Jeg har gjennom min virksomhet i APL erfaring fra kunder i Østen, som er ett av TeamTecs hovedmarkeder. Jeg har dessuten erfaring fra en bedrift i hurtig ekspansjon. Jeg håper å kunne dra nytte av og bruke noe av denne erfaringen i Teamtec, selv om jeg er helt fersk og uten erfaring som administrerende direktør, sier Voie.Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.