NYHETER

Seier til Billerud & Løhren i Våler

Det nyetablerte selskapet Billerud & Løhren fra Eidskog kommune i Hedmark skal oppgradere 15,3 km fylkesveg i hjemfylket. Kontraktsummen er 23,902 millioner kroner. 

På dette bildet tatt på senvinteren ser fylkesveg 491 kjørbar ut, men når vårløsningen setter inn kort tid senere, er den ikke framkommelig for tunge kjøretøyer. Det skal Billerud & Løhren gjøre noe med. (Foto: Google)
På dette bildet tatt på senvinteren ser fylkesveg 491 kjørbar ut, men når vårløsningen setter inn kort tid senere, er den ikke framkommelig for tunge kjøretøyer. Det skal Billerud & Løhren gjøre noe med. (Foto: Google)
29. sep. 2012 - 19:25

Det er fylkesveg 491 som skal oppgraderes mellom Lundbyvollen og Gravberget i Våler kommune. Trafikken på vegstrekningen er beskjeden. Det samme er vegbredden, den varierer mellom 4,5 og 6 meter. Nå blir den utvidet til minst 6,5 meter. I krappe kurver blir kjørebanen bredere. Det er nødvendig av hensyn til store kjøretøyer. Vegen blir mye brukt av turistbusser og tømmerbiler, men i vårløsningen ser man ikke noe til dem. Da er bæreevnen for dårlig til å tåle så tunge kjøretøyer.

For å rette på forholdene blir det omfattende masseutskifting i vegbanen. Det skal legges 5 400 kbm forsterkningslag og 22 500 kbm bærelag. Til sammen 1 100 meter stikkrenner blir skiftet ut, det blir kantrensk og grøfting av 27 450 løpemeter, 7 800 kbm skal sprenges og 2 700 meter rekkverk skal monteres.

De totale omkostningene for prosjektet er beregnet til 36 millioner kroner. En vesentlig del av differensen mellom totalkostnader og kontraktsum vil gå til asfaltering. Det inngår i en større asfaltkontrakt som lyses ut senere.

Statens vegvesen har prosjektert oppgraderingen av fylkesveg 491 i egenregi.

Bærelaget skal være på plass hele strekningen høsten neste år. Det som kan gjenstå da, er arbeid på sideterreng, pussarbeid og etablering av seks tømmervelteplasser langs vegen. Innen 12. juni 2014 må Billerud & Løhren være helt ferdig med sin del av arbeidet. Når også asfalten er på plass, har hele fylkesveg 491 fått fast dekke.

 

 

 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.