ARKIVNYHETER

Secora bygger om på Festøya

Denne fergekaia er for liten til å ta de store båtene i europavegsambandet over Storfjorden. Hvis ingen benytter klageretten, skal Secora bygge ny og større fergekai.
Denne fergekaia er for liten til å ta de store båtene i europavegsambandet over Storfjorden. Hvis ingen benytter klageretten, skal Secora bygge ny og større fergekai. Bilde: Google
8. mars 2012 - 13:41

Kontraktsummen er 180 000 kroner høyere enn anbudsummen.

Festøya ligger i Ørsta kommune på Sunnmøre. Her er det to fergekaier, en stor som inngår i E 39, og en mindre som inngår i et fylkesvegsamband.

Tre ferger anløper Festøya, to av dem går i europavegsambandet. Disse er så store at de ikke kan legge til på den minste fergekaia. Denne skal nå erstattes med en ny og større fergekai for å få en mer fleksibel trafikkavvikling.

Fergekaibrua som rives er 7 meter bred og 15 meter lang. Den nye blir 12 meter bred og 18 meter lang. Secora skal også rive tilleggskaia, som er 52 meter lang, og bygge en ny som blir 104 meter lang.

Europavegsambandet går over Storfjorden mellom Solavågen i Sula kommune og Festøya. Det betjenes av fergene «Storfjord» og «Hjørundfjord» som begge har en kapasitet på 116 personbilenheter. Sambandet har hatt en årsdøgntrafikk på vel 1 500 de siste årene.

Fylkesvegsambandet går over Hjørundfjorden mellom Hundeidvika i Sykkylven kommune og Festøya. Det betjenes av ferga «Ørsta» som har en kapasitet på 29 personbilenheter.

Rammen for totale utgifter i forbindelse med ombyggingen er på 37 millioner kroner. Beløpet dekkes over statsbudsjettet. Prosjekteringen er utført av Aas-Jakobsen. Jobben skal være fullført innen 14. desember i år.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.