GUIDER

Se Youtube på mobilen

De fleste smarttelefoner kan brukes til å se på Youtube. En genial måte å slå ihjel tid på.

Marius ValleMarius ValleJournalist
21. jan. 2010 - 12:19

Har du en smarttelefon har du i praksis en liten datamaskin du kan bruke til å jobbe med e-post, kalender, regneark og mye annet kjedelig. Men du kan også bruke den til pur underholdning. Da tenker vi ikke på å surfe på Failblog eller høre på musikk.

Vi snakker om underholdning i sin reneste form: Top Gear. Eller nærmere bestemt Top Gear på Youtube. Du kan selvsagt se alt mulig annet på Youtube også, men vi finner stadig vekk frem til klipp fra Top Gear når vi kjeder oss.

Mer enn fjortisblogger

Youtube er mer enn bare fjortisjenter med videoblogger eller halvaper som gjør det de kan for å skade seg selv. Nettstedet har etterhvert blitt en portal hvor flere TV-kanaler legger ut innhold. BBC (som lager Top Gear) er flinke til dette. I tillegg er det selvsagt mange andre som legger ut video her, inkludert NRK.

Du får ikke fullengdeprogrammer, men innslag. Dette er perfekt på mobilen, siden du jo som regel ikke setter deg ned for å se på lange videoer på mobilen. Dette er noe du driver med mens du venter på bussen, er i gaten på flyplassen eller i lignende situasjoner.

Skaff en avspiller

Du trenger absolutt ikke ha en nettleser som kan vise Youtube-video på mobilen din. Den aller beste metoden er å vise videoene i en egen mobilavspiller. Disse tilbyr god kvalitet og presentasjon tilpasset mobilskjermer.

Fordelen med en egen applikasjon versus å bruke mobilnettleserversjonen av Youtube er at kvaliteten på klippene er bedre. Du får se dem i samme kvalitet som på Youtubes nettsider.

Slik kommer du i gang

Symbian: Det finnes avspillere til de fleste plattformer. Har du en Symbian-telefon fra Nokia kan du gå inn i Ovi Store og laste ned en gratis avspiller. Programmet finner du her: http://store.ovi.com/content/22949?clickSource=homepage

Windows Mobile: Har du en Windows-telefon fra for Samsung må du laste ned en Youtube-avspiller fra Google. Denne finner du på Googles hjemmesider. Dersom denne avspilleren ikke fungerer kan du teste ut programmet Youtubeplay, men vær oppmerksom på at dette er litt utsabilt og ikke har særlig godt brukergrensesnitt.

Iphone og Android har Youtube-avspilling forhåndsinstallert, så her er det bare å sette i gang og kikke.

NB! Les dette før du begynner

Husk at avspilling av Youtube-video innebærer nedlasting av store mengder data. Dersom mobilen din har Wi-fi anbefaler vi på det sterkeste at du bruker dette. Dersom du ikke har Wi-fi, og i tillegg ikke et daglig eller månedlig pristak på datatrafikk i ditt mobilabonnement anbefaler vi deg å la være å bruke Youtube i det hele tatt.

Og dersom du er i utlandet: Glem Youtube til du kommer hjem, med mindre du ønsker deg telefonregninger i 10 000-kronersklassen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.