MOBIL

Se Xoom kjøre Linux

Motorolas nettbrett kan nå kjøre Ubuntu.

Marius ValleMarius ValleJournalist
7. mars 2011 - 10:11

Hver gang en ny elektronisk dings lanseres er det noen som stiller seg spørsmålet "kan den kjøre Linux?". 

Motorolas gjorde det tidligere klart at de ville gjøre det mulig å roote den nye tableten Xoom. Dette åpner for å få tilgang til flere funksjoner i enheten, og å installere andre opartivsystemer.

Les mer om Motorola Xoom.

Ubuntu på Xoom

Det kommer derfor ikke som noen stor overraskelse at Linux-distribusjonen Ubuntu nå er portert til Motorola Xoom.

Siden Xoom og alle andre Android-enheter kjører på såkalt ARM-prosessorer, kan du ikke installere en hvilken som helst Linux-utgave på den. Ubuntu finnes imidlertid i ARM-utgave, så det er i teorien en smal sak å installere det på den.

Metoden beskrevet på bloggen til Thomas Sohmers viser hvordan du kan installere Ubuntu på en virtuell maskin. Det vil si at du ikke fjerner Android eller kan boote to operativsystemer, men kjører Ubuntu i et program i Android. For å få til dette må Xoom rootes.

Proof of concept

Siden Ubuntu ikke kjører direkte på enheten er ikke hastigheten all verden, og prosjektet må foreløpig sees på som et "proof of concept". Vi tipper det ikke tar altfor lang tid før det dukker opp en fullverdig Ubuntu-installasjon til Android-nettbrett som Xoom, Samsung Galaxy Tab 10.1 og andre kommende Android 3.0-brett.

Videoen i toppen av artikkelen viser Ubuntu i aksjon på Xoom.

Kilder: Trsohmers.com, via Androidcentral.com

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.