MOBIL

Se video av Tizen

Her er den første telefonen med Tizen.

Marius ValleMarius ValleJournalist
8. mai 2012 - 10:40

I forrige uke slapp Tizen den første versjonen av det nye operativsystmet, som er bygget på ruinene av Nokias og Intels MeeGo-satsing.

The Handheld Blog har fått tak i en utviklertelefon med Tizen laget av Samsung. Dette er altså telefonen Samsung bruker til å teste operativsystemet internt, og som utviklere bruker til å utvikle programvare.

Telefonen representerer ikke et sluttprodukt, siden den ikke har kamera, er ganske anonymt utformet og ser ut til å være rimelig tjukk. Du kommer altså ikke til å få kjøpt denne.

Bada-look

Operativsysytemet ser veldig ut som Samsungs Bada-grensesnitt, med en del forbedringer. Ikke så rart, da Samsung har slått sammen Bada med Tizen allerede. At det ligner på Bada betyr også at det ligner på Android, da Bada har tatt mye inspirasjon herfra.

LES OGSÅ: Bilder av Tizen

Skjermen har oppløsningen 720 x 1024 piksler. Selve telefonen har bare én tast, som fungerer som hjemtast, men menysystemet er lagt opp slik at det ikke ser ut til å være behov for taster i det hele tatt.

Appene ser ut til å være spredt utover startskjermen, slik som på iPhone. Innstillingsmenyene og slikt ser mer ut som Android. 

Du kan ta en nærmere titt på brukergrensesnittet ved å se videoen under.

Kilde: TheHandheldBlog.com

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.