MOBIL

Se opp, Nokia

Bilnavigasjon i Google Maps er på vei til Europa. Helt gratis. 

Marius ValleMarius ValleJournalist
9. juni 2010 - 15:38

Det neste logiske steget for Google og deres karttjeneste Google Maps var navigasjon. Amerikanere og briter har kunnet nyte godt av dette en stund allerede. Og nå kommer Canada og store deler av Europa etter.

Google Maps Navigation lanseres i dag i Østerrike, Belgia, Canada, Danmark, Frankrike, Italia, Nederland, Portugal, Spania og Sveits. Du trenger ikke å lete etter Norge på listen. 

På vei til Norge

I alle fall ikke ennå. Da vi var på lanseringen av Samsung Galaxy S i forrige uke fikk vi vite at Google jobber med utgaver av Google Maps Navigation til resten av Skandinavia.

Les også: Lyntest av Samsung Galaxy S

En av fordelene med Google Maps Navigation er at det støtter stemmestyring, slik at du enkelt og greit kan si til programmet hvor du vil, og så ledes du dit. Foreløpig støttes dette bare i engelsk-, fransk-, italiensk- og tyskspråklige versjoner.

Konkurrent til Ovi Maps

At programmet er i ferd med å rulles ut over store deler av verden er i seg selv meget interessant. Ikke minst fordi Nokia og deres gratis navigasjonsløsning Ovi Maps nå får reell konkurranse. I motsetning til Nokias løsning trenger du ikke å kjøpe en telefon fra en spesiell produsent for å ta i bruk Google Maps Navigation.

Men Android er et krav, og du må kjøre minimum versjon 1.6. Og skal du ha stemmesøk må du ha minst Android 2.0.

Må på nett

En ulempe med Google-løsningen er at den er internettavhengig. Om du tar turen til Frankrike i sommer kan det altså bli dyrt å finne frem, siden datatrafikk i utlandet er svindyrt.

Nå er vi spente på deres neste trekk, Nokia. Ovi Maps til flere plattformer enn Symbian, kanskje?

Kilde: googlemobile.blogspot.com

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.