MOBIL

Se opp for å skru opp lyden

Disse øretelefonene kan bruke øynene dine til å styre mobilen.

Marius ValleMarius ValleJournalist
19. feb. 2010 - 11:16

Mobili.no/Barcelona: Hva sier du til å bruke øynene dine til å styre mobilen eller mp3-spilleren din? Det er nå mulig takket være noen gale japanere i hvite frakker. Forskere i NTT Docomo har utviklet øretelefoner som registerer hva du gjør men øynene dine. På den måten kan du styre mobilen din.

Øynenes spenning

Teknologien tar i bruk en elektrode som registerer elektrooculogram (EOG). Det er forandringer i posistiv og negativ spenning som oppstår når du beveger øynene dine. På den måten kan det registreres i hvilken retning øynene dine peker.

For at dette skal fungere må du gjøre store utslag med øynene dine, altså må du bevege øynene dine langt og bestemt i forskjellige retninger for at elektrodene skal registrere det.

Dersom du for eksempel skal skifte spor på musikkspilleren beveger du bare blikket raskt til høyre. Skal du skru opp volumet ser du rett opp, og skal du skru ned ser du ned.

Ser snodig ut

Mulighetene er mange, og du kan benytte systemet med øynene igjen. Og det vil du kanskje, for i videodemonstrasjonen kan vi ikke akkurat påstå at det ser veldig lurt ut.

Systemet er foreløpig bare en prototype og “proof of concept”, så vi fikk ikke selv prøve det. 

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.