APPS

Se NRK på mobilen

ANDROID-/iOS-APP: Her er appene som lar deg se NRK direkte på mobiltelefonen.

Marius ValleMarius ValleJournalist
22. sep. 2011 - 13:12
Vis mer

Vi skal ikke gå inn på noen diskusjon om hvorvidt NRK-lisensen er en god ting eller ei, men vi kan i alle fall konstatere at den gjør det mulig å se NRKs TV-kanaler på internett uten å betale for noe abonnement. 

Dermed er det også fritt frem for å se disse kanalene på mobilen. Men du trenger ikke noen fancy nettleser for å benytte deg av tilbudet. Det finnes apper som gjør jobben enkelt og greit.

Vi har sett på to løsninger; en for Android og en for iPhone.

Android

Android-appen NRK TV er enkelt og greit en avspiller som viser deg live-stream av NRK 1, NRK 2 og NRK 3. Det er ingen konfigurasjon eller innlogging av noe slag. Når du starter appen velger du hvilken kanal du vil se på, så vises denne. Verre er det ikke.

Sendingen vises i fullskjerm, og kvaliteten er grei, men ikke perfekt. Det vil si at det ikke er snakk om noe HD-sending, men det er mer enn godt nok til å se på når du er på farta. 

Vi opplever for øvrig at bildet blir "grøtete" en gang imellom, men ikke i en sånn grad at det ikke går an å se på.

Appen er gratis. Den er ikke laget av NRK, så dette er ikke en offisiell app.

LAST NED: Android MarketiPhone

iPhone-varianten er i motsetning til Android-appen utgitt av NRK selv. Den har også en del flere funksjoner. Du kan se på live TV-sendinger som på Android-appen, men også tidligere nyhetssendinger og annet i NRKs nett-TV-arkiv. Det betyr at du for eksempel kan se Nytt på nytt og andre programmer når du vil.

Men du kan altså se NRK 1, NRK 2 og NRK 3 direkte i appen. I alle fall i teorien. Da vi testet det fikk vi en feilmelding om at serveren ikke er konfigurert riktig. Vi antar dette skyldes at NRK har endret adressen til TV-sendingene sine, og at dette vil oppdateres i appen.

Vi kan derfor ikke si så mye om bildekvaliteten i direktesendingene. Nett-TV-programmene fungerer som de skal, og vi konstaterer at bildekvaliteten også her er grei.

Appen er gratis.

LAST NED: iTunes App Store

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.