INDUSTRI

Se kanadieren sette ny verdensrekord på svevebrett

Fløy over 275 meter.

Catalin Alexandru Duru på sin egenbyggede svevefarkost. De 275 meterne han fløy kvalifiserer til ny Guiness-rekord.
Catalin Alexandru Duru på sin egenbyggede svevefarkost. De 275 meterne han fløy kvalifiserer til ny Guiness-rekord. Bilde: Photographer: Svein Ulvund
Stein Jarle OlsenTestansvarlig
26. mai 2015 - 21:28

Vi har etter hvert fått både store og små droner til alskens bruksområder, men hva om du setter propeller under et brett som du kan stå på og styre med beina?

Ny rekord

Det er nettopp det programvareutvikler Catalin Alexandru Duru har gjort, og før helgen fikk han godkjent sin nye Guiness-rekord for lengste flytur på svevebrett - hoverboard.

Selve flyturen ble filmet på Lake Ouareau i Quebec i Canada i august i fjor, men ble nylig bekreftet som en ny rekord av Guiness World Records.

Selve flymaskinen er en egenbygget prototype, men Duru og hans forretningspartner Philippe Maalouf i selskapet All Terrain Hoverboards håper å ha et kommersielt produkt tilgjengelig før utgangen av året.

– Du kan fly det hvor som helst - over vann, i villmarka, sier Duru til CNBC, men advarer mot at brettet ikke er for alle.

– Denne greia er fortsatt ganske farlig, ettersom piloten kun bruker beina til å fly det.

Les også: Denne kamera-dronen følger etter deg over alt

Kickstarter-kampanje

På Kickstarter har det for øvrig pågått en kampanje for et selskap kalt Hendo Hoverboards, som riktignok er litt mindre ambisiøse med sitt første produkt.

Her dreier det seg om en slags maglev-liknende sveveteknologi som holder brettet noen få centimeter over bakken, men i Kickstarter-videoen påpeker paret bak Hendo at svevebrettet bare er et steg på veien til langt større og viktigere produkter.

Over 3.000 mennesker bidro til kampanjen, og Hendo skal ha brettet klart i oktober.

Les også: Disse dronene kan du snart fly uten tillatelse

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.