KLIMA

Se isbjørn på vei mot isen - før det er for sent

To isbjørner på vandring med fast grunn under føttene.
To isbjørner på vandring med fast grunn under føttene. Bilde: humanesociety.com
Trond Heggelund
6. nov. 2007 - 14:43

Kvaliteten på bildene i fotobasen kan variere, avhengig av når bildene er skannet inn og hvilke digitalkamera som er brukt.

Her finner du det nye fotoarkivet!

Søk etter det meste

Nå som deler av Polarinstituttets rikholdige fotoarkiv gjøres tilgjengelig på internett, har du en unik mulighet til å søke etter bilder av norsk og utenlandsk polaraktivitet i Arktis og Antarktis.

Instituttet har opp gjennom årene hatt en svært bevisst holdning til innsamling av dokumentasjon, noe som avspeiler seg i bildesamlinga, skriver Norsk Polarinstitutt på sine hjemmesider.

Bilder fra 1872

Den historiske bildesamlinga består av cirka 60 000 bilder fra polarområdene, hvor det eldste fotografiet daterer seg helt tilbake til 1872.

Fridtjof Nansens forskning om bord på Fram i 1893-96 fikk den aller største betydning for den nye vitenskapen oseanografi (havforskning). Kartlegging ble på 1900-tallet en viktig del av norske vitenskapelige ekspedisjoner, og fra dette arbeidet finnes systematiske serier av bilder fra både Svalbard, Grønland og Dronning Maud Land i Antarktis.

Utvider samlingen hele tiden

Norsk Polarinstitutts totale fotosamling består i dag av omtrent 80 000 fotografier, og samlingen utvider seg i takt med aktiviteten i polare strøk.

Her finner du det nye fotoarkivet!

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.