VEISKILT

Se hvem som fikk oppdraget med å passe på 110.000 veiskilt i Oslo

Kontrakten Veidrift AS har sikret seg med å sette opp, drifte og vedlikeholde skilt for Oslo kommune, er verdt mer enn 18 millioner kroner .

Oslo kommune har ansvar for 1.142 kilometer kommunale veger, som alle skal skiltes. Her fra Karl Johan.
Oslo kommune har ansvar for 1.142 kilometer kommunale veger, som alle skal skiltes. Her fra Karl Johan. Foto: Jarle Skoglund
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
6. sep. 2019 - 13:45

Avtalen som Bymiljøetaten i Oslo kommune har inngått med Veidrift gjelder fra 1.september og to år fram i tid, med mulighet til forlengelse.

Kontrakten omfatter ansvaret for skilting, drift og vedlikehold av alle offentlige trafikkskilt på kommunale veier i hovedstaden, tilsammen 110.000 skilt.

Ifølge kontrakten inkluderer dette blant annet skilting til piggdekkgebyrordningen, beboerparkering, skilting i forbindelse med sykkelanlegg innenfor de offentlig normerte trafikk- og parkeringsskilt i Oslo kommune, samt skilting av veinavn. Det kan også oppstå behov som per dags dato ikke er mulig å forutse, blant annet som følge av politiske beslutninger, blir det presisert i avtalen.

Alene om å ville ha jobben

Veidrift var eneste tilbyder på oppdraget som både er omfattende og komplisert, en jobb til en kontraktsverdi på 18.158 080 kroner.

En fornøyd daglig leder i Veidrift, Frank Stabu, forteller til veier24, at dette er en jobb de kjenner godt fra før, siden de har jobbet for Bymiljøetaten med skiltene i hovedstaden de siste 12 årene.

– Men kontrakten er blitt større i omfang nå, og omfatter mye i tillegg til den ordinære skiltingen. Blant annet betyr det omskiltinger og avsperringer ved 17. mai, statsbesøk og andre store hendelser i hovedstaden. Og ved innføringen av beboerparkeringen i fjor, medførte det oppsetting av 10.000 nye skilt, forteller han.

Frank Stabu forteller at dette er et oppdrag som krever tett oppfølging hele tiden, og at de i tillegg til to for å administrere oppdraget, hele tiden har mellom seks og ti mennesker på oppdraget.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.