DATATELE

Se hva naboen gjør

Trond Heggelund
26. jan. 2007 - 15:57

Et av de mest spennende IT-prosjektene i offentlig sektor i Norge skjer ikke i storbyer som Oslo, Bergen, Stavanger eller Trondheim, men i den lille kommunen Lyngdal på Sørlandet som har 7216 innbyggere.

De var landets første kommune som innførte papirløst arkiv- og saksbehandlingssystem med godkjennelse fra Riksarkivet (ErgoGroups ePhorte-løsning)

Avansert kartintegrasjon

Etter det Teknisk Ukeblad erfarer er dette den eneste kommunen som har en kartintegrasjon mellom ByggSøk/sak-arkivløsning. Løsningen er et samarbeid mellom blant andre Statens Kartverk, NorKart og Gekko (delvis ErgoGroup-eid selskap).

Prosjektet startet i 2005. Det var en del av et Kommunenes Sentralforbunds integrasjonsprosjekt som inkluderte fire kommuner (Kristiansand, Lyngdal, Arendal og Lillesand). Kommunene samarbeidet med KS og leverandører for å utvikle en standard integrasjon mellom sak-arkivløsninger og fagapplikasjoner (som ByggeSøk)

Vist fram på Hawaii

Lyngdals fokus var nettopp ByggeSøk og kartintegrasjonen. Det spesielle prosjektet med kartintegrasjon er såpass unikt at det har vært presentert på Hawaii og i Helsinki, men det har nesten ikke vært omtalt i Norge før nå.

Det er ikke uten grunn at Lyngdal nettopp fikk 9. plass i Norge.no sin kåring av beste kommunale websider, basert på kriterier som tilgjengelighet, brukertilpasning og nyttig innhold.

Test selv

Hvis du går inn på www.lyngdal.kommune.no kan du selv teste kommunens løsning.

Velg "kart" nederst til venstre på nettsiden, og søk inn på "Lyngdal" for å se aktuelle byggsaker.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.