Se hva naboen gjør

LURT: Har naboen planer om å bygge ut, men har glemt å si fra? Via nettet kan du se hva naboen har tenkt til. (Bilde: Mesterhus)
På Lyngdals nettsider kan du få fram opplysninger om byggesøknader.
FØLG MED: Før byggingen starter, er alle planer tilgjengelig på nett - fra første søknad sendes, til alt er godkjent. (Bilde: Colourbox)
  • datatele

Et av de mest spennende IT-prosjektene i offentlig sektor i Norge skjer ikke i storbyer som Oslo, Bergen, Stavanger eller Trondheim, men i den lille kommunen Lyngdal på Sørlandet som har 7216 innbyggere.

De var landets første kommune som innførte papirløst arkiv- og saksbehandlingssystem med godkjennelse fra Riksarkivet (ErgoGroups ePhorte-løsning)

Avansert kartintegrasjon

Etter det Teknisk Ukeblad erfarer er dette den eneste kommunen som har en kartintegrasjon mellom ByggSøk/sak-arkivløsning. Løsningen er et samarbeid mellom blant andre Statens Kartverk, NorKart og Gekko (delvis ErgoGroup-eid selskap).

Prosjektet startet i 2005. Det var en del av et Kommunenes Sentralforbunds integrasjonsprosjekt som inkluderte fire kommuner (Kristiansand, Lyngdal, Arendal og Lillesand). Kommunene samarbeidet med KS og leverandører for å utvikle en standard integrasjon mellom sak-arkivløsninger og fagapplikasjoner (som ByggeSøk)

Vist fram på Hawaii

Lyngdals fokus var nettopp ByggeSøk og kartintegrasjonen. Det spesielle prosjektet med kartintegrasjon er såpass unikt at det har vært presentert på Hawaii og i Helsinki, men det har nesten ikke vært omtalt i Norge før nå.

Det er ikke uten grunn at Lyngdal nettopp fikk 9. plass i Norge.no sin kåring av beste kommunale websider, basert på kriterier som tilgjengelighet, brukertilpasning og nyttig innhold.

Test selv

Hvis du går inn på www.lyngdal.kommune.no kan du selv teste kommunens løsning.

Velg "kart" nederst til venstre på nettsiden, og søk inn på "Lyngdal" for å se aktuelle byggsaker.

Eksklusivt for digitale abonnenter

På forsiden nå