DATATELE

Se høstens Nokia-mobiler

Trond Heggelund
29. aug. 2007 - 15:22

Hvert apparat har dedikerte musikk- og spilltaster, utvidet minne, stor skjerm og utvidet batterikapasitet for å sikre enkel og rask tilgang til underholdningen.

Enhetene strekker seg i pris fra 1.790 til 4.450 kroner, og vil komme i butikkene i løpet av året.

Multimedia for alle pengene

Med opp til åtte gigabyte minne, dedikerte musikk- og spilltaster, 3G og WLAN-forbindelser, er den nye multimediacomputeren Nokia N81 en ekte underholdnings-kraftpakke.

Med taster som lyser opp nå du aktiverer dem, er tilgangen til 3D multimedia-menyen rask og intuitiv.

I handelen til julegaveinnkjøpet

Nokia N81 er konfigurert til å finne, kjøpe, behandle og spille musikk og spill som er kjøpt gjennom Nokia Music Store og N-Gage spilltjenesten. Den forventede utsalgsprisen på Nokia N81 er 2.800 kroner før skatter og subsidier.

8 gigabyteversjonen er forventet å komme i salg til en pris av 3.420 kroner før skatter og subsidier.

Begge versjonene forventes å komme i salg i løpet av fjerde kvartal.

N81 ligner eksakt på bildet som Teknisk Ukeblad presenterte før lanseringen startet i dag.

Har alt du trenger

Nokia N95 har blitt enda bedre. Med alle nøkkelfunksjonene til sin forgjenger, inkludert et 5 megapikslers kamera med Carl Seizz-optikk, innebygget A-GPS, WLAN, HSDPA og et innovativt toveis skyvedesign, kommer nå Nokia N95 8GB i tillegg med åtte gigabyte innebygget minne.

6 000 sanger på lomma

Nokia N95 8GB kan også vise til en ny 2.8” QVGA-skjerm – den største noensinne på en multimediacomputer – slik at det å se på videoer, søke på internett eller se på kart er enklere enn noensinne.

Med utvidet minne, kan Nokia N95 8GB ta opp til 20 timer med video eller opp til 6 000 sanger.

Apparatet er ventet å komme på markedet i løpet av fjerde kvartal i 2007 med enantatt pris på 4.450 kroner før subsidier eller skatter.

Heftig på musikk

Med en glatt aluminiumsfinish, blander Nokia 5310 XpressMusic en lang rekke funksjoner med et utpreget design. Med en tjukkelse på kun 9,9 millimeter og en vekt på kun 71 gram passer Nokia 5310 XpressMusic i lomma eller håndvesken.

Nokia 5310 takler opp til 18 timer med musikk, og har minnekapasitet for opp til 3 000 sanger på et mulig 4GB microSD-kort og dedikerte musikktaster.

16 millioner farger på skjermen

Telefonen har et to megapikslers kamera og en skarp 2-tommers QVGA-skjerm med opp til 16 millioner farger.

Nokia 5310 Xpress Music er forventet å komme i salg i løpet av fjerde kvartal med en forventet utsalgspris på 1 760 kroner før skatter eller subsidier.

"Skli-telefonen"

Nokia 5610 Xpress Music har en såkalt Music Slider-tast som gjør det enkelt å få tilgang på musikken med en enkel tommelbevegelse.

Aluminium på sidene bryter mot den helsvarte, høyglansede og store skjermen på 2.2 tommer og med 16 millioner farger.

Nokia 5610 har ifølge produsenten krystallklar lyd og opp til 22 timer med musikk; minnekapasiteten er på opp til 3 000 sanger med et 4GB microSD-kort.

3G-teknologi

Apparatet har dessuten et 3,2 megapikslers kamera med autofokus og dobbel LED-blitz. Nokia 5610 XpressMusic benytter 3G-teknologi, noe som gjør nedlasting, internettsøk og videosamtaler raskere og enklere.

Nokia 5610 XpressMusic er forventet å komme i salg i løpet av fjerde kvartal med en forventet utsalgspris på 2 380 kroner før skatter og subsidier.

Les alt om dagens lansering i London

Nokia som går i strupen på iTunes og Apple

Les dessuten om Nokia åpner døra mot internett.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.