Se fremtidens bredbåndsjungel

BREDBÅNDSJUNGEL: Det er rask å gå seg vill i alle de teknologiske mulighetene som ligger i bredbånd som nå kommer på nesten alle plattformer. Broadband World Forum i Beijing er bare en forsmak på hva du kan vente deg i det norske markedet. (Bilde: TROND HEGGELUND)
TIL Å SOVNE AV: Noen av deltagerne på Broadband World Forum var så lite imponert over IPTV at de rett og slett sovnet i sofaen foran TV-veggen. Det er ikke alle nye teknologier som fenger like mye. I Beijing var definitivt ikke IPTV det som trakk mest folk til standene. (Bilde: TROND HEGGELUND)
HAR ALT: Denne mobile Wimax-klienten er både en telefon, datamaskin og TV-stasjon, dersom vi skal tro produsenten Anycall. Mobil Wimax med svært raske overvføringshastigheter som nordmenn bare kan drømme om er allerede en realitet i Sør-Korea. Under OL i Beijing neste sommer vil det også være tilgjengelig der, men spørsmålet er om kinesere flest får glede av dette. (Bilde: Trond Heggelund)
NEI TIL KABLER: Samsung har skjønt poenget, og har derfor laget Wimax-utsyr til nesten alle plattformer og fasonger. Her er Wimax-modem som lar deg surfe lynraskt uten å være hektet opp i en kabel. Fremtiden er fortsatt trådløs! (Bilde: TROND HEGGELUND)
SURFEFJØL: Samsung har laget denne PC-en som i realiteten er en mobil surfefjøl for internettbruk. Den er allerede i salg i Seoul i Sør-Korea. Teknisk Ukeblad fikk prøve den i Beijing, og ble virkelig imponert over hvor enkel den er i bruk. Vi vet allerede nå hva vi ønsker oss til jul! (Bilde: TROND HEGGELUND)
BLIR STADIG MINDRE: Leverandørene tror at fremtidens set up-bokser vil bli like små som en litt korpulent Ipod-spiller. Mens vi venter på dette kunne deltagere på Broadband World Forum nyte synet av en sept up boks i ¿mellomstørrelse¿ på Ericssons store stand i Beijing. (Bilde: Trond Heggekund)
OL-LEVERANDØR: Sør-Koreanske Samsung er stor på både mobiltelefoner og Wimax-utstyr. Dette er en av grunnene til at leverandørene har engasjert seg så kraftig i Beijing-OL som går av stabelen neste sommer. (Bilde: Trond Heggelund)
MED PÅ BREDBÅNDSGILDET: Den nye giganten Nokia Siemens Networks var aktivt til stede under Broadband World Forum med mange kunder og klarte også å offentliggjøre en del nye kontrakter. Det finsk-tyske konsortiumet vil etter interessen i Beijing kunne gjøre det godt på det internasjonale bredbåndsmarkedet. (Bilde: Trond Heggelund)
STØRST PÅ MOBIL I KINA: Amerikanske Motorola er den produsenten som selger mest mobiltelefoner i Kina som er et gigantmarked. Nå vil de prøve å gjenta suksessen også på bredbånd, men det spørs om ikke deres løsninger er for dyre og kompliserte for kinesere flest. (Bilde: Trond Heggelund)
MOBIL INTEGRERTE TJENESTER: Broadband World Forum er en oase for de operatører som vil ha et innblikk i fremtidens bredbåndstjenester, som selvfølgelig skal ut på mobilen, TV-en og spillmaskmaskinen din. Ingen plattform vil være uten bredbånd, dersom vi skal tro bransjeekspertene som nå er samlet i Beijing. Men hvor bredt er nå et bredbånd? Og hvor raskt er det i bruk? (Bilde: Trond Heggelund)
HYPET: IPTV ble voldsomt hypet under Broadband World Forum som nå pågår i Beijing i Kina. Men dersom du kjører signalet opp på en stor LCD-TV får du et dårlig resultat med relativt store piksler. Velg noe annet! (Bilde: TROND HEGGELUND)
FORT Å BLI SVETT: Alcatel, som nå har giftet seg med Lucent, er fortsatt ¿religiøse¿ på at triple play er det eneste rette med tanke på bredbånd. Under Broadband World Forum i Beijing var triple play mye diskutert og om dette er det eneste rette. Ikke alle leverandørene var enig med Alcatel-Lucent i dette. (Bilde: TROND HEGGELUND)
DISKUTERER DIN BREDBÅNDSFRAMTID: Alle de store leverandørene er til stede under Broadband World Forum for å kapre en bit av fremtiden. I hvert fall later de som om de har enerett på hva som kommer til å bli en suksess. På bildet er deler av standene til erkekonkurrentene Alcatel-Lucent og Motorola. (Bilde: TROND HEGGELUND)
Bredbånd på alle plattformer på Broadband World Forum iBeijing i begynnelen av juni. (Bilde: TROND HEGGELUND)
BRANSJENS MØTEPLASS: Dersom du er operatør, leverandør eller innholdsprodusent er Broadband World Forum den rette plassen å være. Norske operatører ¿ som Telenor, NexGenTel og Get ¿ glimret med sitt fravær i Beijing denne uken. Dermed gikk de glipp av de siste trendene som resten av bransjen skal leve av i de kommende årene. (Bilde: TROND HEGGELUND)

Eksklusivt for digitale abonnenter

På forsiden nå