DRIFT OG VEDLIKEHOLD

Se bildene tatt fra rv 7 på Hardangervidda i pinsehelgen

Mens sommeren begynner å ta tak i lavlandet, er det full vinter som preger hverdagen for Vegvesenets entreprenører på Hardangervidda.

30. mai 2023 - 15:19

Bildene fra riksvei 7 på Hardangervidda tatt sist helg taler sitt tydelige språk; vinteren er ikke over!

– Det å holde fjellovergangene framkommelige og åpne så mye som mulig, er et samfunnsoppdrag vi og entreprenørene våre jobber hardt for, hver dag hele året. For oss stopper ikke vinterdriften med kalenderen, men når forholdene på veien tilsier det. Og på Hardangervidda er det fortsatt behov for brøyting utført av vår dyktige entreprenør Presis Veidrift, sier teknisk byggeleder høyfjell, Johannes Soldal Måge i Statens vegvesen i en pressemelding.

Med andre ord: Skal du over fjellet, er det fortsatt viktig at du sjekker værmeldingen og at bilen har dekk som er tilpasset føreforholdene, er den klare beskjeden fra Statens vegvesen.

– Oppdatert informasjon i sanntid får du på 175.no, i vår nye app Veivesen trafikk, via SMS-VARSEL eller på de digitale friteksttavlene vi har satt opp i så god tid som mulig før fjellovergangene.

– I tillegg er det viktig at alle trafikanter følger skilting og kjører i tråd med trafikkdirigentene sine beskjeder, sier Johannes Soldal Måge i Statens vegvesen.

Fornebubanen
Les også

Vegvesenet: Kan spare over fem milliarder på 20 prosjekter

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.