PROSJEKTER

Noe gikk galt med sprengningen på E134. Flere titalls stein traff bil og bygninger

Sprengningsarbeidene starter igjen tidligst mandag ettermiddag.

Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
10. okt. 2019 - 13:14

Etter møtet mellom Statens vegvesen, Implenia og Kjell Foss i dag er det enighet om at sprengningsarbeidene ved Svartåstunnelen ikke gjenopptas før tidligst på ettermiddagen mandag 14. oktober, heter det i en melding fra Statens Vegvesen.

Sprengingsuhellet på Trollerudmoen ved Kongsberg i 19.30-tiden onsdag kveld skjedde tett på eiendommen Sandsværveien 146.

Langs ny E134 skal det bygges en traktorvei fra gården over tunneltaket på Svartåstunnelen vest og videre innover i skogen bak jernbanen.

Noe gikk galt ved fjellsprengningen, for flere titalls stein traff en driftsbyging, bil og et tømmerhus på eiendommen, melder Statens vegvesen i en pressemelding.

Det bor en ung familie med to små barn på tre og fem år i hovedhuset, mens det bor en person i en sidebygning. Ingen av disse kom til skade da det smalt i går kveld, men de materielle skadene på driftsbygningen er betydelige.

Politiet ble på vanlig måte varslet i går kveld og var raskt på stedet og fikk kartlagt og merket av steinene som sprutet inn over eiendommen.

I dag kalte byggherre Statens vegvesen inn entreprenøren Implenia Norge og deres sprengningsentreprenør Kjell Foss til et møte for en gjennomgang av hendelsen og eventuelt finne årsaken til hvorfor det gikk galt.

Møtet kunne ikke avdekke hvorfor sprengningsuhellet skjedde, men Implenia og Kjell Foss håper at de neste dagers undersøkelser kan gi mer svar på hva som skjedde og hvorfor.

Målet er at arbeidet med traktorvegen langs ny E134 ved Svartåstunnelen vest kan tas opp igjen tidlig i kommende uke. Det gjenstår ifølge entreprenøren kun to-tre salver før denne delen av jobben med ny traktorveg er ferdig.

Naboenes sikkerhet vil nå ha ekstra stort fokus når dette arbeidet gjenopptas.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.