Se bildene fra astronautbesøket

SAMLET: Robert Curbeam (f.v.), Joan Higginbotham, Mark Polansky, Christer Fuglesang, Nicholas Patrick og Christy Hansen, som trente astronautene til jobben utenfor ISS. (Bilde: Mona Strande)
ARTIG: - De første minuttene på romstasjonen var helt "wow", og vi hadde mye moro med vektløsheten, sier Christer Fuglesang. Nicholas Patrick i bakgrunnen. (Bilde: Mona Strande)
GODT KJENT: - Skandinavias første astronaut trenger ingen videre introduksjon, sa Mark Polansky (t.v.) da han skulle introdusere Christer Fuglesang foran over 1000 tilhørere i Oslo Rådhus. (Bilde: Mona Strande)
METTE-MARIT: Kronprinsesse Mette-Marit hopper ut av bilen og løper i møte med ordfører Per Ditlev-Simonsen, før de sammen går opp den røde løperen for å høre på hva Christer Fuglesang og de andre astronautene har å fortelle. (Bilde: Mona Strande)
ARRANGØR: Kommunikasjonssjef ved Norsk Romsenter, Marianne Moen, ledet ordet under foredraget om ekspedisjon STS-116 i Oslo Rådhus. (Bilde: Mona Strande)
FANTASTISK: - Den beste opplevelsen i rommet var å se ned på jorden, og få med seg 16 solnedganger og soloppganger daglig - i tillegg til masse dansende nordlys. Det var helt fantastisk, sier Joan Higginbotham. (Bilde: Mona Strande)
IKKE MEG: - Jeg håper det at jeg som skandinav har vært i rommet får folk til å ville studere realfag. Det fokuset er mye viktigere enn fokuset på meg som person, sier Christer Fuglesang. (Bilde: Mona Strande)
STOLT: Dag Terje Andersen sier han er stolt av å kunne kalle seg norsk romfartsminister. (Bilde: Mona Strande)
TOALETTRUTINER: Robert Curbeam fikk spørsmål fra en skoleelev om hvordan man tisser på romstasjonen. Robert forklarte så inngående og humoristisk at få - hvis noen - klarte å unngå å trekke på smilebåndet. (Bilde: Mona Strande)
TRAVELT: Christer Fuglesang og de andre astronautene har tett program og en rekke besøk i ulike land i Europa de neste dagene. Selv om det er lett å glemme både tid og sted, husket Fuglesang helt klart at han i dag var i Norge. (Bilde: Mona Strande)

Eksklusivt for digitale abonnenter

På forsiden nå