Se bildene da årets julegaver ble kåret

Blu-ray er standarden som skal ta over for DVD, slik vi kjenner den i dag. Men herligheten er dyr. Rundt 11.000 kroner koster verdens første Blyeray-spiller. (Bilde: Trond Heggelund)
Leder Synnøve Bjerke i Elektronikkbransjen forventer kraftig vekst i julegavesalget på elektronikkvarer i år. (Bilde: Trond Heggelund)
Radiokjendis hans Christian Andersen selger nå DAB-radioer for alle penga, og benyttet årets julegavearrangement til å snakke om DAB-radioens fortreffelighet i forhold til FM. Andersen snakket også om DAB-debatten som har rast her på TU.no. (Bilde: Trond Heggelund)
Nintendo Wii ble kåret til årets julegave. Her blir en representant fra selskapet intervjuet av redaktør Stian Sønsteng i bladet Elektronikkbransjen. (Bilde: Trond Heggelund)
Teknisk Ukeblad og mange andre deltagere på årets julegavearrangement fikk anledning til å prøve Nintendo Wii før det kommer i butikkene om noen uker. (Bilde: Trond Heggelund)
Mange Canon-skrivere vil bli å se under juletreet i år. Her er Ingar Taxt som er produktsjef i Canon. (Bilde: Trond Heggelund)
Canon-direktør Trond Langeland med det nye digitale speilreflekskameraet EOS 400D som ble kåret som årets fotoprodukt. her blir han intervjuet av redaktør Stian Sønsteng i Elektronikkbransjen. (Bilde: Trond Heggelund)
Creative Xmod ble kåret til Årets lydprodukt. (Bilde: Trond Heggeleund)
På arrangementet fikk deltagerne demonstrert hvordan digitale bilder lettere og bedre kan bli etterbehandlet og printet ut. Her er det en representant fra Fuji Film som viser en av deres siste innovasjoner. (Bilde: Trond Heggelund)
Gears of War kommer til å bli et av årets heftigste spill i jula, tror Microsoft. julefred i heimen blir det ikke. (Bilde: Trond Heggelund)
Grundig viste fram sine siste flatskjermer under Årets julegavearrangement. (Bilde: Trond Heggelund)
Koss er svært dyktige på bærbar lyd. Det viste de på årets julegavearrangement der julenissen ikke dukket opp. (Bilde: Trond Heggelund)
Årets Sharpeste TV? TV-produsenten Sharp viste fram en 40 tommers flatskjerm som hadde sylskarpe bilder med bilder fra en Blueray-spiller. (Bilde: Trond Heggelund)
Dette er ikke en veske til frua i huset, men en knallgod Ipod-høytaler fra Harman Kardon. Spennende design gjør at mange stilbeviste folk kommer til å velge denne som sin julegavefavoritt. (Bilde: Trond Heggelund)

Her er bildene fra kåringen på Ekebergrestauranten i Oslo der presse, leverandører og sentrale kjederepresentanter deltok.

I fjor var det 100 personer som deltok. I år var det rekord med over 200 deltagere!

40 leverandører

Deltagerne fikk se produkter fra 40 ulike leverandører; alt fra tappesystem for øl, hårfønere, tannbørster og kaffemaskiner, til flate-TVer, hifi-system, mobiltelefoner og MP3-spillere.

Foruten Årets julegave (Nintendo Wii), ble også en rekke andre produkter kåret.

Vask bedre

På årets julegavearrangement var det også Norgeslansering av vaskemaskinen Samsungs Silver Wash.

Denne skal vaske tøyet helt rent ved lavere temperatur ved hjelp av ny teknologi som tilfører sølv-ioner i vannet.

Finn veien hjem

Det var Europalansering av Magellan Roadmap 2200, den første navigasjonsenheten som kan brukes på landeveien, på sjøen og i fjellet.

Det var også Norgeslansering av Yamaha NX-A01, en kompakt kubehøyttaler tilpasset iPod og MP3-spillere.

Prøvespilte "Wii"

Elkjøp fortalte om julegavekjøp på nett, og hvilke de kjøper i butikk. Sibas nettkunder hadde kåret sine egne julegaveslagere som vil bli å finne under juletreet.

På kåringsfesten fikk Teknisk Ukeblad prøvespille Nintendo Wii, 24 dager før den nye konsollen kommer i butikkene.

Svindyr videoglede

Teknisk Ukeblad fikk også se de første HD DVD og Blu-ray-spillerne som kommer til Norge, samt de første filmtitlene.

Prisen på Blue-ray-vidunderet er på rundt 11.000 kroner, noe som er i høyeste laget for mange.

Eksklusivt for digitale abonnenter

På forsiden nå