MOTOR

Scirocco er tilbake

Truls Tunmo
4. mars 2008 - 12:52

Etter mange år borte fra markedet, og 34 år etter at Volkswagen første gang lanserte folkesportsbilen, kommer Scirocco tilbake.

Volkswagen Scirocco ble for mange en kultbil på 1970- og 1980-tallet. Når den nå vender tilbake omtaler Volkswagen-fabrikken den som en rimelig sportsbil til hverdagsbruk.

Tverrstilt DSG

Den lave og brede fireseters bilen bærer bud om hvordan framtidens Volkswagen-linjer kommer til å være. Motorprogrammet strekker seg fra 122 til 200 Hk på bensinmodellene, og en 140 hesters TDI (diesel) med common rail motor.

Dermed følger Volkswagen i fotsporene til Audi som kommer med en dieselmotor i TT. Og for første gang leverer Volkswagen en bil med tverrstilt DSG-girkasse.

– Dette en sportsbil mange vil drømme om, fullstappet med moderne teknologi, men likevel en bil svært mange vil ha råd til, sier Volkswagens konsernsjef Martin Winterkorn. Til høsten kommer den til Norge.

2+2

Samtidig som Scirocco-designen peker framover, er også slektskapet med den tradisjonsrike forgjengeren beholdt: Lave aggressive linjer, en kraftig C-søyle og et langt maskulint panser.

Den nye Volkswagen Scirocco har en lengde omtrent som Golf, men er betydelig lavere: Bare 1,4 meter. Bredden er imidlertid omtrent som en Passat. Både foran og bak sitter passasjerene i sportsseter, de to sportssetene bak kan slås ned og dermed øke bagasjeplassen.

Fire motorer

Ved lanseringen kommer Volkswagen Scirocco med fire motoralternativer, tre bensinmotorer og en dieselmotor. Alle er de like momentsterke som de er har lavt forbruk og utslipp.

De tre bensinmotorene har alle direkte bensininnsprøyting og yter henholdsvis 122, 160 og 200 Hk. Common rail TDI-motoren gir fra seg 140 Hk.

Panserlogo

Volkswagen Scirocco er en modell som går sine egne veier både i smått og stort.

Selv ned til de små detaljene som at mens de øvrige modellene i familien har Volkswagen logoen i grillen, har Scirocco logoen plassert på panseret.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.