NYHETSBREV

Schneider fikk sin utkårne, Invensys

Det franske selskapet har lenge hatt lyst på en større del av kaka innenfor prosessautomatisering.

Foxboros nye DCS, Evo, får kanskje bedre muligheter i Norge med Schneider som eier.
Foxboros nye DCS, Evo, får kanskje bedre muligheter i Norge med Schneider som eier. Bilde: Foxboro
31. jan. 2014 - 09:41

Kanskje ikke så rart, en stor del av investeringer i nye industrianlegg globalt er nettopp i store prosessanlegg, som olje, gass og petrokjemi. Mange kontrakter dekker både elektro og automatisering. Mulighetene øker dersom tilbyderen har begge deler i porteføljen. Nå stiller Schneider sterkt i begge leire.

Les også: Schneider har fullført overtagelsen av Invensys

Full rulle hos Wonderware

Oppkjøpet gir det franske selskapet en håndfull tunge merkenavn, som Wonderware (HMI/Scada og MES), Foxboro (prosessinstrumenter og DCS), Triconex (sikkerhetssystem), SimSCI (simulering og optimalisering), Eurotherm (byggautomatisering) og Aventis (Enterprise Asset Management). Selv om Invensys la ned hovedbutikken i Norge for noen år siden, har Wonderware levd videre i beste velgående.

Les også: Nordmann vil at Wonderware skal ha den samme suksessen i Arabia som det de har hatt i Norge

Scada-mester

Hva som skjer videre med Invensys-produktene generelt og om det blir fornyet satsing i Norge er ikke offisielt avklart. Derimot er det klart at Schneider trolig blir verdensmester i Scada, både i installert base og antall produkter. De har mange på stallen, Citect og Wonderware er de meste utbredte.

Schneider har håndtert overtagelsen av Citect på en helt annen måte enn Siemens’ oppkjøp av Scada-systemet Factory Link. Utviklingen av systemet stoppet raskt, og tyskerne ville helst konvertere eksisterende løsninger til sitt WinCC. Schneider har valgt en motsatt strategi med Citect. Systemet videreutvikles som aldri før etter oppkjøpet for noen år siden.

Les også: Citect Scada finpusser fasaden i v 7.40

Fruktbar symbiose

I Norge kjører den opprinnelige distributøren av Citect, Autic System, videre, i et tett samarbeid med det franske selskapet. Symbiosen virker fruktbar. Det blir interessant å følge med på hva som skjer videre med Invensys-produktene i Norge. Det er gode muligheter for både eksisterende kunder og Schneider.

Les også: Schneider har etablert energiuniversitet, tilbyr 200 gratis kurs som e-læring

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.